Ionel Bogdan: Reabilităm şi lărgim la patru benzi strada Europa, actuala şosea de centură a municipiului Baia Mare

Aleșii județeni s-au întrunit astăzi în ședință ordinară, în cadrul căreia au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului Maramureș.

Un proiect important adoptat astăzi este Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare prin care va fi realizat în integralitate (elaborare studiu de fezabilitate, proiectare și execuție) obiectivul de investiții “Drum de legătură la Drum expres Baia Mare - Satu Mare”.
Proiectul cuprinde reabilitarea și lărgirea la patru benzi a străzii Europa până în zona Italsofa, precum și realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată. Astfel, va fi realizat un drum de descărcare a traficului de pe Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.

Acest drum va avea legătură și cu centura metropolitană, va prelua traficul și de pe acest tronson de drum, pentru ca traficul rutier să fie cât mai fluidizat.

Studiul de Fezabilitate va fi finalizat în luna iulie 2023. Ulterior vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, iar după obținerea avizelor în CTE CNAIR va fi demarată procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

“Toate proiectele pe care le realizăm au legătură între ele, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă, sustenabilă, care să corespundă nevoilor comunității și cetățenilor”, a conchis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul ședinței de astăzi.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.