Ionel Bogdan: Proiectele privind realizarea Piețelor tradiționale din Bogdan Vodă și Lăpuș intră în execuție

Având în vedere că atât cererea, cât și oferta de produse tradiționale este într-o continuă creștere atât la nivel național, cât și local, în ședința de azi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectele privind încheierea Acordurilor de parteneriat între Județul Maramureș și Comuna Bogdan Vodă, respectiv Comuna Lăpuș pentru proiectarea și execuția Piețelor tradiționale din aceste două comune.
Proiectele sunt în valoare de 2,5 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul Județului Maramureș în proporție de 85% și 15% din bugetul celor două comune.

În ceea ce privește finanțarea pentru realizarea de piețe tradiționale în mediul rural, aceasta va fi asigurată din bugetele locale, iar pentru cele din mediul urban va fi depusă cerere de finanțare pe Programul Operațional Regional, care se va deschide în luna decembrie 2022.

“Ne-am angajat să sprijinim micii producători locali din Maramureș, pentru a avea spații adecvate de vânzare directă a produselor și pentru a promova produsele alimentare tradiționale autentice.

Am încredere că prin realizatea acestor proiecte vom contribui direct la promovarea alimentelor sănătoase produse aici, în Maramureș”, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.