Ionel Bogdan: Luăm măsuri concrete pentru sănătatea maramureșenilor și pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile spitalicești din Maramureș

Conducerea Consiliului Județean a avut astăzi întâlniri atât cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, cât și cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase, Dermatovenerologie și Psihiatrie Baia Mare.

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii cu executivul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a propus o serie de măsuri imediate care vor fi adoptate prin Hotărâre de Consiliu Județean și anume: creșterea alocației de hrană cu 5 lei, un plus de 50% față de valoarea actuală, întocmirea unei fișe de pacient la internare în care se vor nota toate detaliile importante despre alimentația pacientului. Totodată, se vor pune la dispoziția pacienților două meniuri - unul comun și un meniu pentru pacienții cu regim special (vegetarian/ vegan) care va fi oferit la cerere, iar la întocmirea meniurilor se va ține cont de valoarea nutrițională a hranei. O altă măsură necesară care va fi impusă este verificarea periodică a porțiilor de hrană, atât pe gramaj, cât și pe modul de distribuire.
Executivul Consiliului Județean va transmite o adresă către Ministerul Sănătății în vederea majorării alocației de hrană pentru pacienți, alocație care nu a mai fost modificată din anul 2016.

La Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare lucrurile sunt mai bine organizate, iar măsurile adoptate sunt: creșterea alocației de hrană cu 5 lei și introducerea alternativei de meniu vegetarian/ vegan la cererea pacientului.

“Prin măsuri concrete, luate împreună cu administrațiile spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean, vom rezolva problemele de funcționare și vom oferi maramureșenilor servicii medicale de calitate și condiții decente de spitalizare.”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.