Ionel Bogdan: Achiziționăm 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Maramureș

Aleșii județeni, întruniți ieri în ședință ordinară, au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului, printre care și proiectul privind achiziționarea a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitățile de învățământ.

Selecția comunelor maramureșene care vor primi câte un microbuz electric 16+1 locuri s-a realizat în urma aplicării criteriilor de prioritizare conform ghidului solicitantului. Cele 31 de UAT-uri sunt: Satulung, Bârsana, Suciu de Sus, Coroieni, Poienile de sub Munte, Ardusat, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Fărcașa, Repedea, Rozavlea, Băița de sub Codru, Coltău, Dumbrăvița, Giulești, Ieud, Recea, Rona de Sus, Șișești, Strâmtura, Bogdan Vodă, Cicârlău, Mireșu Mare, Moisei, Oncești, Petrova, Vișeu de Sus, Călinești, Remetea Chioarului, Șieu, Săpânța.
”La deschiderea următorului apel de proiecte vom mai depune un astfel de proiect spre finanțare, astfel încât să asigurăm microbuze electrice pentru transportul elevilor din fiecare unitate administrativ-teritorială din Maramureș”, a conchis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul ședinței.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea și asigurarea accesului copiilor la educație. De asemenea, prin asigurarea de microbuze noi, electrice, se îmbunătățesc și condițiile în care sunt transportați copiii la unitățile de învățământ, cele folosite în prezent având peste 10-15 ani vechime.

Valoarea proiectului este de 31,4 milioane lei – 30,17 de milioane sunt asigurați prin PNRR, iar 1,25 milioane lei sunt asigurați din bugetul județului Maramureș.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.