Investițiile pentru anul 2019 pe cursurile de râuri din Maramureș, dezbătute la Consiliul Județean

Directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Victor Sandu s-a aflat miercuri, 13 martie 2019, într-o vizită de lucru în județul Maramureș, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și cu prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan. La discuția care a avut loc în Cabinetul Președintelui administrației județene, directorul Victor Sandu a fost însoțit de Ciprian Codreanu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș, iar dezbaterea a vizat lista de investiții pentru anul 2019 pe cursurile de râuri din județul Maramureș.
În prezent, pe masa Ministerului Apelor și Pădurilor se află propunerile de investiții care vizează mai multe obiective din județ. Astfel, în localitatea Botiza se are în vedere finalizarea amenajării Văii Botizei și Văii Sasu, în timp ce la Săliștea de Sus și Poienile de sub Munte se pregătesc licitațiile pentru lucrările de regularizare ale pârâului Băleasa, afluent al râului Iza, -pe porțiunea ce străbate intravilanul orașului Săliștea de Sus- și ale râului Cvasnița, din Poienile de sub Munte. Pentru anul 2019 se dorește amenajarea Văii Seinelul din Seni, continuarea lucrărilor de amenajare a râului Săsar din municipiul Baia Mare, a râului Firiza -pentru apărarea împotriva inundațiilor pe sectorul Blidar – Firiza-, dar și continuarea amenajării râului Cavnic, în localitatea Copalnic Mănăștur. Alte amenajări de râuri cuprinse în planul de investiții pentru anul 2019 vizează Valea Băiței din Tăuții Măgherăuș, Valea Poienilor din comuna Poienile Izei și râul Someș, pe sectorul Ulmeni – Apateu Satu Mare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că punctele critice identificate pe cursurile râurilor unde se dorește intervenția Administrației Bazinale Someș-Tisa sunt la Bârsana, unde va avea loc consolidarea malului drept al râului Iza, pe o distanță de 200 de metri, la Șieu, unde se are în vedere consolidarea malului drept al râului Botiza, pe o suprafață de 150 de metri, dar și la Baia Sprie, unde se va realiza o apărare de mal pe râul Săsar, în zona Ștefan cel Mare, pe lungime de 175 de metri. Alte intervenții în punctele critice cuprind amenajarea Văii Mârza, în localitatea Petrova, amenajarea râului Lăpuș, în localitatea Lăpuș, reparații curente la digul malului drept al râului Iza, în Sighetu Marmației, în timp ce la Poienile de sub Munte este prevăzută amenajarea râului Ruscova. Fonduri vor fi alocate și pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu, unde execuția este finalizată în proporție de peste 80%.

”A fost o vizită importată, în care am discutat despre proiectele și investițiile strategice care vor fi realizate pe cursurile râurilor din Maramureș. Am găsit mereu un partener serios în Administrația Națională a Apelor Române și mă bucur să văd că județul nostru este prevăzut pentru investiții extrem de importante, atât de necesare pentru comunitățile din Maramureș. Și avem speranța că, odată aprobat bugetul, toate aceste propuneri de proiect vor fi realizate în cursul acestui an”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.