În toamna anului 2020 se preconizează turnarea primului strat de asfalt pe DJ 186 pe Valea Izei

În după-amiaza zilei de joi, 7 mai 2020, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș au efectuat, alături de antreprenorul general care se ocupă de reabilitarea DJ 186 Valea Izei, o vizită de lucru în comunitățile prin care trece acest drum. Astfel, au fost vizitate localitățile Bârsana, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, iar la Bârsana, Strâmtura și Dragomirești, la discuții au participat și primarii Teodor Ștefanca, Ioan Pasere și Vasile Țiplea. Potrivit informațiilor oferite de constructor, în toamna acestui an se așteaptă ca, pe întregul tronson aflat în reabilitare, să fie turnat primul strat de asflat.
Au fost stabilite și câteva măsuri care vor fi implementate foarte repede, respectiv o presemnalizare și semnalizare mai eficientă a lucrărilor, rezolvarea accesului în parcarea Mânăstirii Bârsana, găsirea unei soluții viabile de captare a apelor pluviale pe o porțiune din localitatea Rozavlea, o colaborare mult mai bună și eficientă din partea constructorilor cu primarii din localitățile cuprinse în proiect, dar și plombarea drumului acolo unde acesta prezintă pericole majore pentru participanții la trafic, chiar dacă întregul tronson este în lucru.

”Doresc să le mulțumesc și pe această cale locuitorilor de pe Valea Izei, pentru răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă față de disconfortul cauzat de aceste ample lucrări, asigurându-i că administrația județeană își va exercita toate prerogativele pentru ca lucrările de reabilitare să se deruleze în termenele asumate și mai mult decât atât, să fie și de calitate. Adresez un sincer mulțumesc și felicitări, primarilor de pe Valea Izei, care sunt foarte implicați și conectați la tot ceea ce presupune reabilitarea acestui drum. Nu în ultimul rând, urez spor la treabă pentru constructori, felicitările și mulțumirile le voi adresa atunci când își vor îndeplini obiectivele în totalitate”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan-Doru Dăncuș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a reamintit faptul că, această reabilitare a DJ 186, pe Valea Izei, este o dorință a localnicilor de peste 30 de ani, dar și o promisiune personală pe care a făcut-o în vara anului 2016 și care devine, acum realitate. Obiectivul de investiție ”Reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)”, un proiect al Consiliului Județean Maramureș, este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră. Sectorul de drum DJ 186 care a intrat în reabilitare are o lungime totală de circa 39,2 kilometri, valoarea contractului de finanțare ridicându-se la suma de 114.736.038 lei.

”Le mulțumesc primarilor de pe acest tronson de drum pentru implicarea pe care o au în proiectul derulat de către Consiliul Județean și le mulțumesc cetățenilor din zonă pentru întreaga înțelegere de care dau dovadă, deoarece știu că lucrările crează un disconfort în trafic. Este important, însă, că antreprenorul nu a oprit lucrările și acestea au avansat și în perioada stării de urgență și am speranța ca, după 15 mai, prezența utilajelor și a muncitorilor pe drum să fie și mai mare. Cu toții sperăm ca, în toamnă, să vedem turnat primul strat de proaspăt de asfalt turnat pe DJ 186 Valea Izei”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.