În Maramureș, testare gratuită pentru depistarea precoce a cancerului de sân sau de col uterin

Cu sprijinul Consiliului Județean, Institutul Oncologic ”Prof. Ioan Chiricuță” din Cluj-Napoca derulează în Maramureș două programe de testare gratuită: pentru depistarea precoce a cancerului de sân - coordonat de dr. Mihai Marius Popescu -, respectiv a cancerului de col - coordonat de dr. Florian Nicula. Campania - al cărei start oficial a fost dat în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Administrativ - se desfășoară pe două paliere.

În lunile mai-iulie, unități mobile de testare se deplasează prin județ – cu precădere în mediul rural. Caravana a poposit deja în Mireșu Mare, Recea, în această săptămână aflându-se în Tăuții Măgherăuș. Urmează Săcălășeni, Fărcașa, Moisei, Poienile de sub Munte, Petrova, Dragomirești, Bârsana.
”Voi solicita extensia programului și în alte localități, astfel încât să beneficieze de testările gratuite cât mai multe maramureșence”a precizat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Pe tot parcursul anului, testarea gratuită se poate face în ambulatoriile integrate de la spitalele care au aderat la aceste proiecte. Deocamdată se pot face testări gratuite la Spitalul Județean de Urgență” Dr. Constantin Opriș” și Policlinica 2 – Centrul de Planificare Familială Baia Mare; Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus; Spitalul Municipal și X RED 3D din Sighetu Marmației.

”Voi cere ca astfel de servicii să fie oferite și la Târgu Lăpuș și Borșa; dacă pentru sănătatea celor din Maramureș mai e nevoie de resurse, le vom aloca”a dat asigurări Ionel Bogdan.

”Pentru această campanie sunt asigurate teste calitative, efectuate în laboratoarele noastre de la Institutul Oncologic, această calitate fiind asigurată atât la col, cât și la sân, de un personal de maximă probitate profesională, ce are la dispoziție aparatură de cea mai bună calitate, achiziționată din banii acestui proiect”a subliniat dr. Florian Nicula.

”Cancerul de sân este principala cauză de deces a femeilor din România. Depistarea precoce a maladiei salvează vieți. Vă rugăm să încurajați femeile – soții, mame, bunici - să acceseze cu toată încrederea aceste programe”a fost îndemnul dr. Mihai Marius Popescu.

Pentru a fi la curent cu programul și locul testărilor, modalitățile de înscriere și condițiile de eligibilitate vă puteți informa din următoarele surse:

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.