Guvernul României finanţează cinci proiecte în Bârsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei

Cinci contracte de finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primăriei Bârsana, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investiţii ”Extindere reţea de apă în comuna Bârsana, judeţul Maramureş”, unde finanţarea acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pe PNDL2 este în sumă de 8.568.258, valoarea totală a investiţiei fiind de 8.817.39 lei. Un al doilea contract care a fost semnat la Bârsana, unde finanţarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei priveşte ”reabilitarea şi extinderea corpului 2 de la Şcoala Gimnazială Mircea Vulcănescu”. Al treilea contract finanţat cu 918.394 lei din totalul de 1.084.179,66 lei se referă la realizarea obiectivului de investiţii ”construire pod peste Râul Iza în localitatea Bârsana”. 700.000 de lei din totalul investiţiei de 768.800 lei se acordă de MDRAP, prin PNDL2, pentru ”reabilitarea corpului 1 de la Şcoala Gimnazială Mircea Vulcănescu”. Cel de-al cincilea proiect care a primit finanţare în Bârsana, de la Guvernul României este pentru ”reabilitarea dispensarului uman”, suma acordată fiind de 530.000 de lei dintr-un total de 596.300 lei.

Primarul comunei Bârsana, Tedor Ştefanca a arătat Programul Naţional de Dezvoltare Locală a reprezentat foarte pentru comunitatea pe care o reprezintă. Astfel, pe PNDL1 au fost finanţate, la finalul anului 2015, două poduri. Unul a fost construit în localitatea Barsana, în zona Valea Slatinei, în valoare de 570.000 de lei, iar cel de-al doilea s-a realizat în localitatea Năneşti, zona Gura Văii – Belţi, cu o valoare de aproximativ 565.000 de lei, ambele investiţii fiind finalizate în anul 2016.

”După construcţia celor două poduri care ajută foarte mult locuitorii din Bârsana şi Năneşti am semnat vineri, la sediul Primăriei, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel-Valer Zetea şi a întreg Consiliului local al comunei Barsana, cele cinci contracte de finanţare pentru comuna noastră. Proiectele au fost aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Mă bucur că am reuşit, într-o perioadă relativ scurtă de la preluarea mandatului, să aducem finanţări atât de necesare pentru dezvoltarea comunei noastre. Mulţumesc, în numele administraţiei publice locale şi al locuitorilor comunei Barsana, atât preşedintelui Consiliului Judeţean, cât şi parlamentarilor Liviu Marian Pop şi Gheorghe Şimon pentru susţinere şi pentru că au înţeles adevăratele probleme ale comunităţii. Avem încă foarte multe de recuperat, dar acest început ne dă speranţă şi putere că vom reuşi să dezvoltăm comuna, să rezolvăm toate problemele comunităţii din Bârsana. Doresc să felicit şi să mulţumesc întregului Consiliu Local, dar şi viceprimarului Ioan Bologa pentru susţinerea acestor proiecte”, a declarat primarul comunei Bârsana, Teodor Ştefanca.

Gabriel Zetea: Aceste proiecte trebuie finalizate la fel de repede ca şi construcţia podurilor finanţate pe PNDL1

Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea a declarat că Programul Naţional de Dezvoltare Locală, promovat de Guvernul României prin MDRAP, este cel care dă şansa comunităţilor mici să realizeze proiecte la care, în urmă cu câţiva ani, nu ar fi văzut nicio soluţie de finanţare. ”Am participat, încă din anii 2013 - 2014, din calitatea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean la acel moment, la semnarea a numeroase contracte de finanţare în Maramureş, pe PNDL1, iar acum finanţările vin pe PNDL2. Încerc să îmi fac timp să discut cu fiecare comunitate în parte, deoarece consider că este extrem de important să avem o legătură mai strânsă între Consiliul Judeţean şi consiliile locale. De la judeţ nu poţi şti fiecare problemă cu care se confruntă comunităţile locale, fapt pentru care am ales să fac vizite în teren, să aflu informaţiile direct de la sursă. La Bârsana există o conducere tânără, însă am încredere atât în primarul Teodor Ştefanca, cât şi în viceprimarul Ioan Bologa, care luptă împreună pentru binele tuturor locuitorilor din Bârsana. Faptul că s-au semnat cinci contracte mari, cu o valoare de peste 2,5 milioane de euro este un lucru extrem de important, dar lucrurile bune trebuie să continue. Şi este necesar ca aceste cinci proiecte să fie realizate la fel de repede ca şi construcţia celor două poduri. Am o mare satisfacţie când văd că demersurile serioase ale administraţiei locale sunt atât de rapid promovate şi introduse la finanţare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.