Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă bugetară, peste 16 milioane de lei primăriilor din Maramureș

20 Decembrie 2018 193
Printr-o adresă transmisă de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în luna decembrie, către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), au fost solicitate sume suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2018, pentru unitățile administrativ-teritoriale din întreaga țară. În nota de fundamentare a hotărârii privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unități administrativ-teritoriale, județul Maramureș a fost propus cu 52 de localități, bani fiind acordați fiecărei primării, în funcție de solicitarea făcută.
În ședința de Guvern de zilele trecute a fost aprobată suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 cu suma de 262.670 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, și alocarea acesteia bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale, potrivit anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru plata cheltuielilor curente și de capital. Prin această Hotărâre, Maramureșul a primit peste 16 milioane de lei, ceea ce situează județul nostru în Top 3 la nivel national, după județele Vaslui și Giurgiu, potrivit informațiilor oferite de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Astfel, sume de peste 1.000 mii lei au primit municipiul Sighetu Marmației, orașele Borșa și Vișeu de Sus, dar și comunele Rozavlea și Săcălășeni.

”Guvernul României a alocat, la finalul anului 2018, o nouă sumă consistentă pentru a veni sprijinul autorităților locale. Peste 16 milioane de lei au primit primăriile din județul Maramureș pentru a încheia în cele mai bune condiții acest an. Consiliul Județean Maramureș a efectuat toate demersurile necesare pe langă Uniunea Consiliilor Județene din România, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Finanțelor Publice încă de la începutul lunii decembrie și faptul că demersal nostru a fost încununat de succes ne bucură în mod deosebit. Am discutat cu consilierii județeni, în plenul ultimei ședințe a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată marți, 18 decembrie, despre această Hotărâre a Guvernului României și suntem foarte încântați că a treia sumă la nivel național a fost alocată județului nostru. Maramureșul a beneficiat constant, în ultimii ani, de sprijin guvernamental pentru investiții sau pentru funcționare și acest lucru ar trebui să fie apreciat de toți cei care înțeleg cum funcționează administrația locală. Avem obligația, în anul 2019, să menținem acest standard de seriozitate în raport cu Guvernul României, pentru a accesa și pe mai departe fonduri consistente pentru dezvoltarea județului”, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliulu Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.