Gabriel Zetea: "Sprijin pentru dezvoltarea transfrontalieră în Maramureș"

Ieri, la Palatul Administrativ din Baia Mare, casa Consiliului Județean și a Prefecturii Maramureș s-a desfășurat un seminar important de instruire dedicat implementării Programului Interreg VI-A NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2021-2027. Acest program reprezintă o oportunitate majoră pentru dezvoltarea regională și consolidarea cooperării transfrontaliere. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Maramureș și a reunit reprezentanți ai autorităților locale și județene din regiunea Nord-Vest. Programul cu o finanțare totală de 50 de milioane de euro disponibilă în primul apel susține proiecte esențiale pentru dezvoltarea regională, axate pe adaptarea la schimbările climatice, protejarea biodiversității, acces egal la servicii de sănătate și întărirea cooperării transfrontaliere.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat importanța acestei inițiative și implicarea administrațiilor locale maramureșene: „Știu bine cât efort și implicare presupune fiecare proiect câștigat și cât de mult muncesc primarii noștri pentru a aduce dezvoltare în comunitățile pe care le reprezintă. Sunt extrem de mândru că din totalul de 41 de proiecte aprobate la nivel național, 17 au fost scrise și câștigate de administrațiile locale din Maramureș. Aceste rezultate confirmă încă o dată că soluțiile cele mai eficiente vin direct de la cei care cunosc realitățile locale și nevoile oamenilor. Felicit din inimă primarii maramureșeni pentru munca extraordinară depusă!”, a arătat președintele Consiliuljui Județean Maramureș.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a mai subliniat faptul că autoritățile județene și locale sunt cele mai în măsură să implementeze proiecte europene, deoarece regulile și cerințele venite din Capitală trebuie adaptate la nevoile și realitățile locale. ”Am fost întotdeauna un susținător al descentralizării, mereu am precizat că noi, cei din plan local, autorități locale sau primării o să gestionăm mult mai bine proiectele decât cei din București. Pentru că din capitală ne vin foarte multe reguli care deseori nu pot fi respectate, însă pe plan local, președinții de Consilii Județene și primarii știu mult mai bine să gestioneze și să implementeze aceste proiecte”, arată Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Evenimentul a reunit numeroși participanți și beneficiari ai proiectelor transfrontaliere și a fost organizat în parteneriat cu Secretariatul Tehnic Comun al Programului. „Împreună construim o regiune transfrontalieră puternică și sustenabilă. Continuăm împreună, cu încredere!”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.