Expoziția de fotografie "Maramureș, poartă spre un ținut de poveste" a fost inaugurată la sediul Ambasadei României în Viena

La Ambasada României din Austria a fost inaugurată expoziția intitulată: “Maramureș, poartă spre un ținut de poveste”.

Fotografiile realizate de Stefan Bela prezintă peisajele unice ale Maramureșului surprinse în toate anotimpurile, civilizația lemnului transformată în biserici de lemn și porți cu simboluri ancestrale.
Prezent la inaugurarea expoziției în cadrul Ambasadei României în Viena, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a vorbit despre bogăția culturală, tradițiile, locurile de poveste, oamenii frumoși ai Maramureșului, elemente care dau unicitate județului. “Mulțumesc Excelenței Sale, domnul Ambasador Emil Hurezeanu, pentru că ne-a oferit această oportunitate de a prezenta Maramureșul în cadrul Ambasadei României din Viena. Susținerea și prietenia sa ne onorează”, a transmis Ionel Bogdan.

Expoziția de fotografie a fost realizată cu ajutorul implicării Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Liviu Borlan”.

La inaugurarea expoziției au fost prezenți și domnul Blöschl Gerhard, viceprimar sector 10 Viena, doamna Ramona Miletic, viceprimar sector 11 Viena, doamna Sylvia Rotter, director Teatrul de stat pentru copii, consilierii județeni Ioan Muntean, Bogdan Zaharia, Ioan Pop, Dorin Lucaci.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.