Delegația Voievodatului Podkarpackie în vizită la Aeroportul Internațional "Maramureș" și la ATP Teach Center

Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă a avut loc la începutul lunii septembrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare. După momentul oficial, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, alături de delegația oficială din Polonia și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției județene au vizitat câteva obiective economice importante pentru dezvoltarea Maramureșului.

O primă vizită a fost efectuată la Aeroportul Internațional Maramureș dat fiind faptul că, în primăvara anului 2019, într-o vizită oficială în Polonia, delegația Consiliului Județean Maramureș, condusă de președintele Gabriel Zetea, a vizitat Aeroportul din Rzeszow.
”Am considerat oportun să le prezentăm oaspeților noștri și proiectul, în valoare de 20 de milioane de euro, derulat de către județul Maramureș, de reabilitare și prelungire a pistei Aeroportului Internațional Maramureș. Ne-am bucurat cu toții de aprecierile oaspeților din Polonia și vom stabili împreună, în perioada următoare, strategii comune de dezvoltare economică în jurul aeroporturilor din cele două regiuni. Mulțumesc mult personalului Aeroportului Internațional Maramureș pentru prezentarea investiției noastre și mai ales pentru prezentarea amplă a planurilor de dezvoltare viitoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

O a doua vizită alături de noii prieteni ai Maramureșului, respectiv delegația poloneză din Voievodatul Podkarpackie, în frunte cu Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului a fost făcută la ATP TECH CENTER în Baia Mare. ”Mircea Cirț a fost, ca de obicei, o gazdă perfectă, și mă bucur că am reușit să impresionăm delegația poloneză. Primul camion produs în Maramures, TRUSTON, a fost senzația zilelor trecute în presa de profil și sper că este doar începutul unei povești de succes. Mulțumim ATP și îi mulțumim lui Mircea Cirț pentru primirea călduroasă”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.