Delegaţia Maramureşului sărbătoreşte Ziua Naţională alături de românii din Spania

29 Noiembrie 2016 632
În urma solicitării transmisă de Ambasada României în Spania, Judeţul Maramureş a primit invitaţia de a marca, la Madrid, 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania şi, totodată, de a sărbători Ziua Naţională a României alături de românii stabiliţi sau aflaţi la muncă în statul spaniol. Astfel, şase reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, împreună cu preşedintele Gabriel Zetea şi vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş, dar şi câteva perechi de dansatori ai Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania” au pornit spre Madrid, în cursul zilei de marţi, 29 noiembrie, urmând să revină în ţară în 3 decembrie 2016.
”Este o solicitare adresată Consiliului Judeţean Maramureş de către Ambasada Spaniei, de a participa şi de a sărbători Ziua Naţională a României în cea mai importantă piaţă din Madrid, Plaza Mayor. Momentul reprezintă şi o sărbătoare locală, deoarece acum va avea loc deschiderea iluminatului de Crăciun, iar Primăria Madridului a decis să marcheze acest eveniment frumos alături de Ambasada României şi de Consiliul Judeţean Maramureş. Manifestările care se vor desfăşura în Madrid, în aceste zile, au ca scop principal promovarea tradiţiilor culturale ale judeţului Maramureş. Sunt încântat că voi celebra Ziua Naţională alături de românii stabiliţi în Madrid, dar mai ales alături de maramureşenii plecaţi în alte părţi ale lumii pentru a căuta o viaţă mai bună pentru ei şi pentru familiile lor. Gândul meu se îndreaptă, însă, spre toţi maramureşenii aflaţi acasă, în Maramureş, cărora doresc să le transmit în avans La Mulţi Ani! de Ziua Naţională a României. Maramureşenii sunt oameni mândri, oameni care au ţinut piept de-a lungul timpului imperiilor care au încercat să le schimbe credinţa şi religia, fără a reuşi. De Ziua Naţională a României, mândria de a fi roman, de a fi maramureşean este cel mai autentic sentiment”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Doru Dăncuş, este cel care a discutat cu reprezentanţii Ambasadei României în Spania despre programul care va avea loc în 1 şi 2 decembrie, în Madrid. „Manifestările încep joi, 1 decembrie, cu o conferinţă de presă, la care participă ambasadorul României, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi Primăria Madridului. Tot în 1 decembrie, de la 18.00, va începe sărbătoarea în Plaza Mayor din Madrid, unde pe scenă, pentru câteva ore, toţi cei prezenţi vor putea să admire patru module de reprezentaţii folclorice ale Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania. Avem bucuria de a fi alături de maramureşenii care trăiesc şi trăiesc în zona Madridului, de a sărbători Ziua Naţională a României împreună cu maramureşenii care nu pot fi acasă într-un moment atât de important. Transmit tuturor maramureşenilor, oriunde s-ar afla în lumea largă, gândurile mele bune şi cele mai sincere urări de bine cu ocazia Zilei Naţionale, dată semnificativă pentru toţi cei în a căror vene curge sânge de român”, a declarat Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedintele CJ Maramureş.

Conducerea executivă a Consiliului Judeţean a arătat că prezenţa delegaţilor Judeţului Maramureş în Madrid este un bun prilej de a promova şi a consolida relaţiile culturale şi economice între România şi Spania, precum şi între cele două comunităţi.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.