Consiliul Județean Maramureș încheie cu succes contractele de finanțare pentru raioanele Hîncești și Strășeni din Republica Moldova

O delegație din partea Consiliului Județean Maramureș a mers zilele acestea într-o vizită de lucru în raioanele Hîncești și Strășeni din Republica Moldova pentru a evalua și monitoriza în teren situația implementării contractelor de finanțare semnate pentru achiziția de echipamente medicale destinate Spitalului Raional Hîncești și construirea acoperișului de la Centrul de tineret Divertis din Strășeni.
În prima zi, delegația compusă din consilierii județeni Valeria Brezoczki, din cadrul Comisiei de Relații Internaționale și Turism, și Bogdan Zaharia, din cadrul Comisiei pentru Tineret și Sport, alături de reprezentanți din aparatul propriu al Consiliului Județean Maramureș, s-a deplasat în raionul Hîncești unde la Centrul Perinatologic au fost prezentate echipamentele achiziționate în cadrul contractului de finanțare în valoare de 100.000 de euro, la care s-a adăugat co-finanțarea de 10.000 euro a părții moldovene. Au fost achiziționate trei echipamente: monitor fetal, ventilator pulmonar și sistem de diagnosticare ultrasonor, iar cadrele medicale din spitalul raional au prezentat delegaților și auditoriului prezent principalele caracteristici tehnice ale acestora, precum și impactul benefic major asupra pacienților.

Președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi, a mulțumit pe această cale Consiliului Județean Maramureș, președintelui Ionel Ovidiu Bogdan și consilierilor județeni pentru sprijinul acordat spitalului raional Hîncești și implicit cetățenilor din Republica Moldova, deoarece această instituție deservește și locuitorii din raioanele limitrofe.

A doua zi, delegația s-a deplasat în raionul Strășeni pentru a evalua construcția acoperișului de la Centrul Divertis unde au fost investiți cei 50.000 de euro din contractul de finanțare semnat cu Consiliul Județean Maramureș, co-finanțarea Raionului Strășeni fiind de 11.246,61 euro. Cu acest prilej, au fost prezentate clădirile care fac parte din Centru, precum și principalele funcționalități ale acestuia, destinate în special tinerilor. Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, s-a arătat deschis pentru noi colaborări și a subliniat că sprijinul acordat se înscrie în dovezile de prietenie și susținere a identității naționale comune, mulțumind totodată consilierilor județeni și președintelui Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.