Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 30 mii lei proiectul cultural-educativ judeţean "Din istoria Maramureşului"

05 August 2020 42
În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna iunie, aleșii județeni au aprobat participarea județului Maramureș la realizarea în comun cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, a proiectului cultural-educativ judeţean „Din istoria Maramureşului”.

Proiectul are în vedere realizarea expoziţiei documentare „Sighetul în documente şi Imagini”, organizarea conferințelor „Maramureşul: condiţii istorico-geografice” și „Importanţa cunoaşterii istoriei Maramureşului”, a mesei rotunde cu tema: „Tragedia deportării evreilor maramureşeni”, a unei sesiuni de comunicări ştiinţifice cu tema: „Maramureşul şi Marea Unire”, precum și lansarea cărții „Manual de istorie a Maramureşului”. În vederea realizării tuturor acestor activități, Consiliul Județean Maramureș finațează proiectul cu suma de 30 mii lei.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a subliniat importanța susținerii unor astfel de inițiative, menite să promoveze istoria județului nostru în rândul noilor generații. „Mulțumesc Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş pentru acest proiect depus spre finanțare, prin care noile generații vor avea acces la mărturiile scrise ale istoriei acestor locuri. Vorbim despre un proiect patriotic, drag mie, care are ca finalitate lansarea unui manual de istorie a Maramureșului, ce urmează să fie studiat în școli. Astfel de inițiative de documentare a momentelor importante și personalităților marcante din Maramureș merită întraga noastră susținere”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Acesta a mai arătat că, în urma discuțiilor din comisiile de specialitate, se ia în calcul și traducerea manualului și în limbile minorităților etnice din județ.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.