Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 3 milioane de lei înființarea unei secții ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

19 Iulie 2020 31
Aleșii județeni, reuniți în sistem videoconferință în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc miercuri, 15 iulie, au aprobat una dintre cele mai mari investiții din istoria Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, în sumă de 3 milioane de lei, pentru înființarea Secției Anestezie și Terapie Intensivă. Secția destinată patologiei infecțioase va fi prevăzută cu un număr de șase paturi de terapie intensivă și va fi dotată cu toată aparatura de înaltă performanță necesară funcționării.

Ec. Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a explicat că datele privind pacienții depistați pozitiv cu noul coronavirus în cadrul unității medicale pe care o conduce susțin nevoia urgentă a înființării unei astfel de secții. Asfel, din rândul pacienților care au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, 23.08% au necesitat serviciile secției ATI.
Necesitatea înființării unei astfel de secții vine și în urma includerii Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare în lista spitalelor de primă linie în luptra împotriva noului coronavirus, în baza Ordinului 555/2020 privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19. La momentul actual, în cadrul unității medicale se desfășoară internarea pacienților infectați cu noul coronavirus, însă cazurile severe, care necesită terapie intensivă, sunt trasferate la Spitalul Suport din Baia Mare sau, în cazul în care acesta nu mai poate prelua pacienți, la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Prin înființarea acestei secții, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare poate gestiona întreaga cazuistică a unui pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar asistența imediată pe care o poate oferi cazurilor severe poate face diferența dintre viață și moarte.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că această investiție constituie un efort al instituției pe care o conduce, neexistând posibilitatea de a depune un proiect prin POIM pentru recuperarea acesteia. „Deși s-a anunțat la nivel național că se vor putea depune proiecte pe fonduri eurpene pentru recuperarea cheltuielilor generate de pandemie, în fapt lucrurile stau altfel. În cazul de față, fiind vorba despre înființarea unei noi secții și nu despre extinderea celor existente, nu sunt întrunite condiițiile pentru accesarea de fonduri europene. Cu toate acestea, împreună cu Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare am depus o cerere de finanțare prin POIM pentru alte șase milioane de lei, pentru dotări suplimentare”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.