Consiliul Județean Maramureș a participat la a 57-a ediție a Zilei ITEC, organizată de Ambasada Indiei la București în colaborare cu Institutul Diplomatic Român

01 Octombrie 2021 178
Un reprezentant al Consiliului Județean Maramureș a participat la a 57-a ediție a Zilei Programului Indian de cooperare tehnică și economică (ITEC), organizată de Ambasada Indiei la București în colaborare cu Institutul Diplomatic Român, în data de 28 septembrie 2021. Ziua ITEC omagiază Programul Indian de cooperare tehnică și economică, unul dintre programele cheie de consolidare a capacității din cadrul Parteneriatului de Dezvoltare al Indiei, care ocupă un loc primordial în politica externă indiană.

Ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, a vorbit în deschiderea evenimentului oferind o imagine de ansamblu a cooperării ITEC cu România. Excelența sa a fost succedat de către directorul general al Institutului Diplomatic Român, Iulian Fota, care a subliniat rolul Institutului în consolidarea legăturilor bilaterale India-România. De asemenea, discursul domnului Eduard Costin, Director al diviziei Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României, a evidențiat importanța cooperării economice România-India. În cadrul evenimentului, a fost difuzat un material video de prezentare a programului ITEC atât din punct de vedere conceptual, cât și factual.
Programul ITEC oferă burse candidaților merituoși pentru a participa la cursuri de formare pe termen scurt și mediu, cheltuielile integrale fiind suportate de Guvernul Indiei. Sunt eligibili angajați/funcționari din sectoare guvernamentale, publice și private, universități, Camera de Comerț și Industrie etc., cu vârsta între 25 și 45 de ani, care au o experiență profesională adecvată, sunt apți din punct de vedere medical și posedă calificările academice necesare cursului dorit. Pentru a participa la aceste cursuri este necesară o bună cunoaștere a limbii engleze, cu excepția cursului de limba engleză. Mai multe detalii despre programul ITEC sunt disponibile pe următorul link: https://www.itecgoi.in/index.

ITEC 2021
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.