Comisarul european pentru transport, Adina Vălean, pe șantierul de la Aeroportul Internațional Maramureș, alături de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean

Proiectele majore derulate de Consiliul Județean Maramureș pe partea de infrastructură rutieră, mobilitate și transport, din fonduri europene, generează vizite importante din partea Comisiei Europene. La finalul săptămânii trecute, comisarul pentru transport, Adina Vălean, a fost în Maramureș. În cadrul unei întâlniri la sediul administrației județene, comisarului european i-au fost prezentate proiectele derulate pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în Maramureș.

"Avem 1 miliard de euro finanțare doar pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul județului. Săptămâna trecută am semnat contractul de execuție pentru pasajul suprateran de lângă Italsofa. Avem proiecte de aproape 13 milioane de euro pentru transport verde pentru elevi, microbuze școlare electrice. Construim podul de peste Tisa, iar în iunie finalizăm noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș.
Lucrăm intens pentru Drumurile Expres Baia Mare - Satu Mare și Baia Mare - Jibou - Dej și centurile ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației. Modernizăm 200 de km de drum județean prin MARA-NORD, care a primit deja o finanțare de 125 milioane de euro prin Programul Operațional Regional." - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Noul terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș va fi finalizat până la jumătatea anului 2024.

Lucrările la realizarea noului terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș avansează în ritm alert. Investițiile de aici se ridică la 200 de milioane de lei, din fonduri europene. Este vorba despre trei proiecte majore, construirea terminalului de pasageri, a remizei PSI (prevenire și stingere a incendiilor) și a drumurilor perimetrale, care sunt realizate în proporție de 50%. Împreună cu dotarea cu echipamente specifice pentru creșterea gradului de siguranță, aceste investiții asigură cadrul necesar pentru dezvoltarea acestui obiectiv important pentru Maramureș.

"Zilele trecute au fost montate scările rulante, iar la etajul întâi se fac deja compartimentările interioare. Se monolitizează scările, se montează peretele cortină, din sticlă, în zona de est a clădirii. Se înalță structura metalică pe zona vest, mai apoi va începe montajul panourilor sandwich, apoi vor intra cu lucrări instalatorii și electricienii. Vom începe apoi placarea celeilalte fațade a clădirii.

Am achiziționat deja 37 de echipamente noi, care au rolul de a garanta securitatea pasagerilor și de a crește gradul de siguranță aeroportuară. Valoarea totală a echipamentelor este de 54,6 milioane de lei. Abia aștept să inaugurăm, împreună, această investiție."
- Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.