Ambasadorul României în Luxemburg a mulțumit Consiliului Județean pentru implicarea în proiectele de promovare a țării noastre

În urma vizitei pe care delegația maramureșeană a făcut-o în Luxemburg, ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, Lilian Zamfiroiu a transmis președintelui Gabriel Zetea o adresă de mulțumire pentru sprijinul substanțial pe care Consiliul Județean Maramureș l-a acordat Ambasadei, în organizarea celor două proiecte majore de promovare a României și implicit a Maramureșului, în marja președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Este vorba despre proiectele ”Let’s play for Europe”, desfășurat în 8 mai 2019 și ”Village de Presidence roumaine du Conseil de l’Union europeene a la Fete de l’Europe de Luxemburg”, care a avut loc în 9 mai, ambele fiind realizate în parteneriat cu instituții marcante din Luxemburg: Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Marelui Ducat, Reprezentanța Comisiei Europene în Luxemburg și o serie de ambasade ale statelor membre UE, rezidente în Marele Ducat.
”Let’s play for Europe”, meciul prieteniei europene și-a propus să sensibilizeze cetățenii europeni față de importanța unei vieți active la nivelul întregii societăți, inclusiv din punct de vedere sportiv. Echipa Președinției române, constituită în mare majoritate din membri ai delegației județului Maramureș care s-au alăturat colegilor din Ambasada României și echipa europeană comună a Ministerului Afacerilor Externe din Luxemburg, a reprezentanței Comisiei Europene și a câtorva ambasade ale unor state membre ale UE au adus spiritul familiei europene și pe terenul de fotbal.

”Satul Președinției române a Consiliului UE” organizat în centrul capitalei luxemburgheze de către reprezentanții Consiliului Județean Maramureș a permis publicului larg să intre în contact nemijlocit cu tradițiile noastre: olărit, țesut, cioplit în lemn. Totodată, cei prezenți au avut ocazia să guste din mâncărurile și băuturile tradiționale românești și să admire dansurile și muzica populară din regiunea Maramureșului, prezentate cu profesionalism de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.

În scrisoarea transmisă președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, de către ambasadorul României în Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, acesta a arătat că rar i-a fost dat să audă atâtea superlative cu privire la o manifestare. ”Magnifique!, Extraordinaire!, Fantastique! etc., așa am auzit pronunțându-se în jurul meu joi, 9 mai 2019, în Place d’Armes din Luxemburg, cu referire directă la toate pe care le-au prezentat membrii delegației maramureșene. Sentimentul de satisfacție pe care l-am încercat pe parcursul întregii zile a fost unul foarte intens și pentru aceasta vă sunt recunoscător atât dumneavoastră personal, cât și tuturor consilierilor județeni care au aprobat acest proiect cu adevărat extraordinar.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.