Ambasadorul Croaţiei, primit de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

07 Mai 2015 1679
Ambasadorul Croaţiei, Andrea Gustovic-Ercegovac, se află în vizită în Maramureş, prilej cu care s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Vizita doamnei ambasador coincide cu prima zi a manifestărilor derulate sub genericul „Zilele Maramureşului”. Prin urmare, aceasta a acceptat cu plăcere să participe la acţiunile de deschidere a evenimentului, inclusiv la simpozionul „Multiculturalism în spaţiul Maramureşean”. Discuţiile dintre ambasador şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, s-au axat pe prezentarea judeţului Maramureş şi a Croaţiei şi a perspectivelor de relaţionare economică pentru viitor.
„Mă bucur că doamna ambasador a ajuns la noi într-un moment important pentru Maramureş, acum când peste puţin timp va începe un simpozion dedicat multiculturalismului în spaţiul maramureşean. Trăim într-o Europă în care elementele de naţionalism capătă amploare şi e important ca, prin acţiunile noastre, să transmitem un mesaj de unitate. În judeţul nostru sunt recunoscute opt etnii care convieţuiesc în armonie.” – a afirmat Zamfir Ciceu.

De asemenea, s-a prezentat organizarea administrativă şi politică a judeţului, dar şi elementele importante ale economiei, agriculturii şi turismului. „Maramureşul a fost un judeţ preponderent minier până în jurul anului 2000, când minele s-au închis şi industria s-a reorientat spre alte ramuri. Acum industria mobilei este cea mai reprezentativă pentru judeţ. Suntem o zonă cu un mare potenţial agricol, aici existând mulţi producători de produse ecologice. Turismul reprezintă, de asemenea, un punct important. Avem 8 biserici monumente UNESCO, iar Consiliul Judeţean Maramureş derulează proiectul Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord, prin care acestea vor fi integrate într-un circuit turistic.”

Ambasadorul Croaţiei susţine că între România şi Croaţia sunt relaţii excelente la nivel politic şi că, la nivel economic ţara sa are zece investitori în România. Pentru a detalia elementele care ne aseamănă din punct de vedere al potenţialului turistic, Andrea Gustovic-Ercegovac a prezentat harta Croaţiei, arătând cele trei zone turistice importante care trebuie văzute în Croaţia: zona Histria, partea de mijloc cu multe insule şi parcuri naţionale, dar şi Dubrovnic.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.