548,36 mii lei au fost alocați din rezerva bugetară a Județului Maramureș pentru diferite acțiuni

30 Iulie 2019 267
La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii au votat pentru acordarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 548,36 mii lei. Din aceștia, 440 mii lei a primit comuna Fărcașa pentru amenajarea drumului de acces și execuția lucrărilor de captare a apelor subterane responsabile de producerea alunecărilor de teren la depozitul de deșeuri din satul Sârbi. Suma de 10 mii lei a fost acordată comunei Călinești în vederea achiziționării de materiale, substanțe active, atomizor, echipamente de protecție și alte materiale pentru eradicarea pestei porcine africane în fondul de vânătoare.

În virtutea bunei relații care a existat mereu între Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și instituția Consiliului Județean, consilierii au aprobat și acordarea unui sprijin financiar în sumă de 20 mii lei pentru organizarea concursului județean pentru elevii olimpici la matematică, în cadrul Taberei județene de matematică, ediția a XI-a, dar și aprobarea sumei de 30 mii lei, reprezentând sprijin financiar pentru organizarea taberei școlare cu elevi ucrainieni.
În ceea ce privește Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, 6 mii lei reprezintă transferuri pentru secțiunea dezvoltare, în scopul achiziționării și instalării unui sistem de supraveghere video la Secția Școala Populară de Artă.

Pentru unitatea administrativ-teritorială Județul Maramureș, aleșii județeni au aprobat ca suma de 46,41 mii lei să fie acordată în vederea realizării Studiului de Fezabilitate pentru execuția unui bloc de locuințe compus din parter și patru etaje, cu 19 unități locative (inclusiv audit energetic, studiu geotehnic, studiu topografic și documentații pentru obținerea avizelor/ acordurilor faza SF). Tot din fondul de rezervă bugetară au fost alocați 5,95 mii lei pentru proiectarea sistemului de bariere acces auto în parcarea Palatului Administrativ.

Conform hotărârii Consiliului Județean Maramureș din luna aprilie 2019, privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Maramureș pe anul în curs, fondul de rezervă constituit la dispoziția CJ pe anul 2019 a fost de 3000 mii lei, iar la data de 3 iulie, suma disponibilă în fondul de rezervă bugetară era de 1.152,80 mii lei, din care au fost direcționați spre finanțarea unor cheltuieli urgente 548,36 mii lei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.