26 de proiecte au fost votate de aleșii județeni la ședința din luna martie

28 Martie 2018 383
33 din cei 35 de aleși județeni ai Maramureșului au fost prezenți la ședința ordinară de plen din luna martie 2018, pe ordinea de zi fiind 25 de proiecte, plus două puncte suplimentare. Un proiect a fost retras, cele 26 de proiecte rămase supuse votului plenului fiind aprobate de consilierii județeni. Astfel, s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018, dar și utilizarea excedentului anual al bugetului Maramureșului, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2017. A fost aprobat cuantumul cotizațiilor ce se plătesc de Consiliul Județean Maramureș pentru diferite structuri asociative în care Județul Maramureș are calitatea de membru pentru anul 2018, dar și a contribuția Consiliului Județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară. A fost aprobat protocolul de colaborare pentru organizarea și desfășurarea proiectului de interes județean ”Uniți pentru Marea Unire”, precum și sume din bugetul județului pentru finanțarea programelor structurilor sportive de performanță de prim eșalon: Clubul Sportiv ”Știința” Baia Mare – echipa de volei masculin, Clubul Sportiv Municipal Baia Mare – echipa de rugby, Clubul Sportiv Minaur Baia Mare – echipa de handbal masculin, Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare.
Aleșii județeni au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al S.C. ”Drumuri - Poduri Maramureș” S.A., pe anul 2018, dar și planul de întreținere și reparații curente și periodice pe rețeaua de drumuri județene în anul curent. Totodată, s-a aprobat documentația privind selecția membrilor Consiliului de Administrație la S.C. ”Drumuri - Poduri Maramureș” S.A. Alte proiecte care au fost supuse votului consilierilor județeni au privit aprobarea organigramei și a statului de funcții la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, măsuri pentru asigurarea continuității asistenței medicale la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dar și Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Maramureș.

În mapa aleșilor județeni s-au regăsit și patru rapoarte ale diverselor instituții, respectiv un raport public al Curții de Conturi pe anul 2016 (sinteză), raportul Consiliului de Administrație la S.C. ”Drumuri – Poduri Maramureș” S.A. pe anul 2017, raportul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională pentru anul școlar 2017 – 2018 (extras) și o informare privind măsurile specifice implementate și rezultate obținute de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș în anul 2017. Cele două puncte suplimentare au privit aprobarea participării Consiliului județean Maramureș la Programul național de înnoire a parcului auto și desemnarea consilierului județean, Gheorghe Grad, ca reprezentant al Consiliului Județean Maramureș în Consiliul Administrativ al Școlii Populare de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare, după retragerea vicepreședintelui George Moldovan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.