24 de proiecte de hotărâre au fost aprobate de consilierii județeni

Miercuri, 22 mai 2019, aleșii județeni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii mai, pentru a vota cele 24 de proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ordinii de zi. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care i-a avut alături pe vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și pe secretarul județului, Aurica Todoran.

Primul proiect a fost cel privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Județului Maramureș” Înaltpreasfințitului Andrei Ioan Andreicuț, Arhiepiscop al Vadului Feleacului și Clujului, Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Alte proiecte aprobate de consilierii județeni au privit utilizarea excedentului anual al bugetului judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2018, aprobarea conturilor anuale de execuţie ale bugetelor, pe anul 2018, pentru bugetul de venituri și cheltuieli al judeţului, dar aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară.
Un proiect votat în unanimitate a fost cel privind organizarea evenimentului „Gala Medicilor din spitalele subordonate Consiliului Județean Maramureș”. S-a votat, totodată, pentru aprobarea criteriilor specifice pentru finanţarea proiectelor culturale din cadrul Programului cultural prioritar al judeţului Maramureş, dar și pentru stabilirea structurilor sportive de performanţă de prim eşalon, care vor beneficia de finanţarea programelor sportive, în anul 2019. În ceea ce privește alocarea unei sume din bugetul județului pentru finanțarea programelor structurii sportive de performanță de prim eșalon Clubului Sportiv Municipal Baia Mare – echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, aleșii județeni au votat pentru acordarea sumei de 1,25 milioane de lei.

Plenul Consiliului Județean a votat și pentru alocarea de sume din bugetul județului pentru realizarea unor evenimente culturale de către unitățile administrativ teritoriale, dar și pentru aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș. În cadrul acestei ședințe s-a constituit și Comisiile de selecţie a ofertelor culturale pentru finanţare nerambursabilă, respectiv de soluționare a contestațiilor la selecția ofertelor culturale cu finanţare nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Maramureş pe anul 2019. S-a decis, totodată, constituirea Comisiei de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineretului şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor la selecţia programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineretului pentru finanţări nerambursabile din bugetul judeţului, pe anul 2019. Toate proiectele au fost aprobate de aleșii locali.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.