19 proiecte de hotărâre, intens dezbătute în ședința ordinară a Consiliului Județean, au fost adoptate de aleșii județeni

Miercuri, 26 iunie 2019, aleșii județeni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii iunie, pentru a vota cele 19 proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ordinii de zi. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care i-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și pe secretarul județului, Aurica Todoran.

Primul proiect a fost cel privind încheierea unui acord de cooperare cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș pentru organizarea evenimentului “Rivulus Dominarum – Republica Moldova prezintă”, în cadrul căruia mai multe firme din Republica Moldova se vor prezenta în cadrul expoziției cu standuri cu produse și bunuri de larg consum din ținutul de peste Prut. Totodată, plenul a aprobat aprobarea contribuției Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară precum și repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru drumurile comunale, pe anul 2019.
Alte proiecte aprobate de consilierii județeni au privit aprobarea Monografiei economico-militare a Județului Maramureș și aprobarea Programului cultural prioritar al Consiliului Județean Maramureș pe anul 2019, semestrul II, precum și aprobarea listei programelor, proiectelor și acțiunilor care beneficiază de finanțare nerambursabilă, în domeniul tineret, declarate eligibile la sesiunea de finanțare din anul 2019. Proiectul privitor la repartizarea sumelor reprezentând forme de sprijin pentru unitățile de cult, aparținând cultelor religioase recunoscute în România, a suscitat o dezbatere intensă din partea consilierilor județene, dar în cele din urmă și acest proiect a fost adoptat.

Plenul Consiliului Județean a votat și pentru alocarea de sume din bugetul județului pentru realizarea unor evenimente culturale de către unitățile administrativ teritoriale, dar și pentru aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu » Baia Mare, Muzeul Județean de Artă « Centrul Artistic Baia Mare » și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Toate proiectele au fost aprobate de aleșii locali.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.