Metodologia privind stabilirea criteriile de selecție, condițiile de acordare a burselor precum și modul de calcul, în cadrul Consorțiului pentru învățământ dual Maramureş

12 Martie 2025 174
În cadrul Consorțiului pentru învățământ dual Maramureș sunt susținute activitățile care încurajează ca viitorii angajați, absolvenți sau persoane recalificate, să dețină competențe relevante pentru noile tendințe de pe piața forței de muncă. Prin asigurarea burselor școlare și universitare, învățământul dual devine mai atractiv, pentru persoane vulnerabile, contribuind astfel la asigurarea egalității de gen, nediscriminării și incluziunii sociale în cadrul programelor noi de studii.

În plus, prin intermediul burselor de proiect și a altor forme de sprijin vor fi atrași elevii și studenții care au oportunități economice reduse și care datorită ofertei, constând într-un parcurs flexibil și continuu vor putea să obțină o calificare și acces la o universitate.
Acordarea burselor la nivelul Consorțiului pentru învățământ dual Maramureș se realizează, în limitele unui buget alocat în cadrul proiectului „Dezvoltarea consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș, construirea și dotarea campusului profesional integrat Maramureș”, contract de finanțare nr. 11861/06.09.2024, Cod proiect ID_21, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învațământul tehnic superior, Investiția 6 - „Dezvoltarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate”.

Metodologia aprobată de Consiliul Director al Consorțiului stabilește criteriile de selecție, condițiile de acordare a burselor precum și modul de calcul, cu asigurarea respectării principiilor egalității de șanse, nediscriminării și transparenței.

În cadrul proiectului, liderul de parteneriat - U.A.T. Județul Maramureș – Consiliul Județean Maramureș - este responsabil de achitarea burselor de studiu prin care se sprijină accesul la actul educațional al persoanelor vulnerabile, țintindu-se înscrierea în învățământul dual a unui număr de 300 beneficiari - elevi și studenți, dintre care: 200 elevi (din care 50 din grupuri vulnerabile) și 100 studenți (din care 30 din grupuri vulnerabile).

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.