Contractele de delegare a gestiunii de salubrizare au fost semnate pentru nordul judeţului

În cursul zilei de marţi, 20 martie 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare, în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea au fost semnate contractele de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pe activitatea de colectare a deşeurilor în nordul judeţului. Astfel, s-au semnat contractele pentru Zona 2, Sighetu Marmaţiei şi Zona 3, Moisei – Borşa. Serviciul de salubrizare în Zona 2 se adresează unui număr de 31 de unităţi administrativ-teritoriale, cu o populaţie însumată de peste 140.000 de locuitori, iar Zona 3, cuprinde cinci UAT-uri, populaţia deservită fiind de aproximativ 60.500 de locuitori.
Operatorii desemnaţi câştigători în procedura de licitaţie au la dispoziţie un termen de 180 de zile perioadă de mobilizare, timp în care vor trebui să asigure mijloacele tehnice necesare activităţii de salubrizare, dar şi să obţină toate autorizaţiile şi licenţele necesare. Până la emiterea ordinului de începere a serviciului în baza contractelor actuale, activitatea de salubrizare în cele 36 de unităţi administrativ-teritoriale se va desfăşura în continuare, în baza contractelor aflate în executare în acest moment. În momentul în care noile contracte vor intra în vigoare, toate celelalte vor fi reziliate.

În ceea ce priveşte zona de Sud a judeţului, în cele două zonă de operare, Sârbi şi Târgu Lăpuş, procedura de atribuire a contractelor se află în derulare. Pentru zona 1, Sârbi, au fost depuse două oferte aflate în evaluare, în timp ce pentru zona 4, Târgu Lăpuş, nu au fost depuse încă oferte. În acest sens, autoritatea contractantă, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor menajere în judeţul Maramureş (ADIGIDM) urmează să decidă soluţia pe care o va aplica. Astfel, se iau în considerare fie derularea unei noi proceduri de licitaţie, fie atribuirea directă a contractului, ţinând cont de valoarea redusă a acestuia, prin procedura negocierii directe.

Există toate premisele ca, la data la care Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Sârbi va fi operaţional, să fie încheiate contractele şi pentru zona de Sud a Maramureşului.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.