Comunicat de presă privind declaraţia ministrului Cristiana Paşca Palmer

09 Mai 2016 856

Declaraţiile făcute de ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, cu privire la refuzul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş de a avea o întâlnire, vineri 6 mai 2016, necesită câteva precizări.
Declaraţiile făcute de ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, cu privire la refuzul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş de a avea o întâlnire, vineri 6 mai 2016, necesită câteva precizări.

Vizita domniei sale a avut lor într-o perioadă în care la nivelul judeţului Maramureş erau deja stabilite o serie de manifestări: cea de-a doua ediţie a Zilelor Maramureşului, vizita ministrului Afacerilor Externe, vizita preşedintei Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Agenda preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş era stabilită cu mult timp înainte ca doamna ministru să-şi fi exprimat intenţia de a veni în Maramureş. Au existat discuţii telefonice între cele două cabinete, la care nu s-a reuşit găsirea unei breşe în programul preşedintelui pentru o eventuală întâlnire.

Prin urmare, nu a fost programată o întâlnire a doamnei ministru cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Pe de altă parte, vineri 6 mai 2016, în acelaşi interval orar în care doamna ministru se afla în Baia Mare, la Sighetu Marmaţiei au fost o serie de întâlniri ale oficialilor judeţului, inclusiv a prefectului Maramureşului, cu ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Evenimentul de la Sighetu Marmaţiei, la care a participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Emil Marinescu, a fost prilejuit de inaugurarea Consulatului României la Solotvino-Ucraina, fapt extrem de important pentru dezvoltarea şi facilitarea legăturilor transfrontaliere între România şi Ucraina.

Sincronizarea vizitelor poate ar fi trebuit să pornească de la nivelul Guvernului, pentru ca miniştrii prezenţi să nu îşi încurce reciproc programul.

O altă declaraţie cu elemente de inexactitate a doamnei ministru vizează procentul de realizare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. Domnia sa susţine că acesta este de 17%, realitatea fiind diferită. Respectiv, din cele 13 contracte aferente proiectului, patru sunt deja finalizate, iar valoarea lucrărilor executate în proiect, în acest moment este de 50%.

Constatăm că Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor nu este un factor care să ne sprijine în implementarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş” ci, printr-un înscris, fără număr de ieşire, care emană chiar de la minister, şi care este în totală disonanţă cu recomandările Ministerului Fondurilor Europene, provoacă discordie.

Faţă de această situaţie, în care două ministere ale aceluiaşi guvern au poziţii contradictorii, se solicită public premierului României, să comunice punctul de vedere oficial al Guvernului României în legătură cu această problematică. Respectiv dacă, în contextul actualelor reglementări şi a obligaţiilor asumate de către România în raport cu Uniunea Europeană, serviciul public de gestiune a deşeurilor menajere poate să fie efectuat prin gestiune directă sau prin gestiune delegată prin atribuirea contractelor printr-o procedură publică şi transparentă de achiziţie, aşa cum prevede contractul de finanţare?

Biroul de presă
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.