CJ Maramureş demarează licitaţia pentru reabilitarea DJ 109F, în lungime de aproape 30 de km


Luni, 7 noiembrie 2016, la Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale situate pe traseul DJ 109F. La discuţii au participat primarii Mitru Leşe (Târgu Lăpuş) şi Gavril Ropan (Coroieni), dar şi echipa de implementare a proiectului, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de a demara licitaţia pentru reabilitarea acestui tronson în lungime de aproape 30 de km.
Luni, 7 noiembrie 2016, la Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale situate pe traseul DJ 109F. La discuţii au participat primarii Mitru Leşe (Târgu Lăpuş) şi Gavril Ropan (Coroieni), dar şi echipa de implementare a proiectului, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de a demara licitaţia pentru reabilitarea acestui tronson în lungime de aproape 30 de km. Consiliul Judeţean Maramureş a luat act de propunerile reprezentanţilor autorităţilor locale, care urmează să fie incluse în viitorul proiect tehnic. În cazul fiecărei localităţi în parte s-au discutat aspectele tehnice specifice legate de racordurile la canalizare, aducţiunea de apă, reţeaua de gaz. Consiliul Judeţean Maramureş a asigurat cofinanţarea proiectului de reabilitare a DJ 109F prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 28/2013. Proiectul are o valoare rezultată din studiul de fezabilitate în sumă de 66 de milioane lei, plus TVA.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a declarat că, reabilitarea principalei căi de acces rutier din Ţara Lăpuşului, respectiv legătură oraşului Târgu Lăpuş înspre Gâlgău, iar apoi continuând spre Dej şi Cluj, este un proiect pentru care instituţia administraţiei judeţene s-a zbătut în ultimii ani. ”Am obţinut, în acest fel, un contract de finanţare din fonduri guvernamentale care, alături de cofinanţarea locală, va asigura plata întregului tronson. Vorbim despre cea mai importantă investiţie judeţeană în infrastructura locală din istoria Ţării Lăpuşului. S-a elaborat studiul de fezabilitate, a fost semnat contractul de finanţare, iar în această lună vom demara şi procedura de licitaţie. Pentru a câştiga timp, vom avea un contract modern, proiectare şi execuţie.

În primăvara anului 2017, dacă lucrurile vor decurge după cum sperăm, va fi identificat şi un executant al licitaţiei, urmând ca, în anul 2018, lucrarea să fie finalizată. Este primul pas major pe care actuala administraţie judeţeană îl face pentru a îmbunătăţi infrastructura rutieră judeţeană. În această iarnă vor fi demarate procedurile de licitaţie şi pentru celelalte tronsoane de drumuri judeţene, în funcţie de finanţările care vor fi obţinute”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.