Procedura de efectuare a plătii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2021, pentru personalul aparatului de...

27 Februarie 2019 372
Anexa la Dispoziția nr. 99/27.02.2019
 
PROCEDURA
de efectuare a plătii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021, pentru personalul aparatului de specialitate al Consiliului județean Maramureș și a instituțiilor și serviciilor din subordinea acestuia
Prezenta procedură stabilește modul de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021, pentru personalul aparatului de specialitate al Consiliului județean Maramureș și a instituțiilor și serviciilor din subordinea acestuia.
 
Plata sumelor datorate în temeiul titlurilor executorii, se realizează eșalonat în 5 tranșe potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) din OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completerea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare.
 
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din aparatul de specialitate al Consiliului județean Maramureș sau a instituțiilor și serviciilor publice din subordinea acestuia, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021”, se va realiza astfel:
  • În primul an de la data la care hotărârea devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
  • În al doilea an de la data la care hotărârea devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
  • În al treilea an de la data la care hotărârea devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
  • În al patrulea an de la data la care hotărârea devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
  • În al cincilea an de la data la care hotărârea devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
În cursul termenului prevăzut mai sus, orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Sumele prevăzute a se plăti se actualizează cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică, după următoarea formulă de calcul:
 
A = (suma de actualizat x IPC)/100,
 
Unde:
 
A – suma totală necesar a fi achitată, ca urmare a actualizării;
IPC – indicele prețurilor de consum, astfel cum a fost stabilit de Institutul Național de Statistică pentru luna la care se efectuează plata sumei, comparativ cu luna în care aceasta trebuia pusă în executare.
 
La sumele actualizate în condițiile de mai sus se acordă dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.
 
Sumele aferente drepturilor de natură salarială sunt supuse principiilor de impunere fiscală prevăzute de legislația în vigoare la data efectuării plății.
 
Sumele astfel calculate vor fi evidențiate și declarate în luna în care se efectuează plata, din sumele prevăzute în bugetul ordonatorului de credite, cu această destinație, pe bază de state de plată nominale, altele decât cele pentru plata salariilor și nu se cumulează cu drepturile salariale din luna plății.
 
Sumele prevăzute în statele de plată nominale vor fi plătite în conturile indicate de beneficiari.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.