Solicitare ofertă de preț, în cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş"

28 Mai 2024 146
Către,
Prestatorii de servicii de consultanță interesați


UAT Județul Maramureș, prin Consiliul Județean, se află în faza finală a implementării proiectului intitulat “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş”, finanțat de către Ministerul Fondurilor Europene, AM POS MEDIU - contract nr. 462/RP/10.02.2014 - FAZA I - AXA PRIORITARĂ 2 - “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric”, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru POIM - contract nr. 45/28.04.2017 - FAZA II „Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Maramureș” - AXA PRIORITARĂ 3 “Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”.
Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor va deservi toate cele 76 de UAT-uri din județul Maramureș, care împreună cu Consiliul Județean Maramureș sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș, înregistrată în Registrul asociaţiilor și fundaţiilor de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu numărul 47/22.09.2009.

Investițiile principale prevăzute și finanțate pentru implementarea proiectului SMID sunt:
 • Centrul de Management Integrat al Deșeurilor – din localitatea Sârbi, incluzând:
  • Depozitul ecologic și construcții și facilități conexe (în curs de finalizare),
  • Stație de Sortare,
  • Stație de Tratare Mecano-biologică.
 • Stația de Transfer, Stația de Sortare și Centrul de Colectare Deșeuri Voluminoase – din localitatea Sighetu Marmaíei,
 • Stație de Transfer – din localitatea Moisei,
 • Stația de Transfer și Centru de Colectare Deșeuri Voluminoase – din localitatea Târgu Lăpuș,
 • Centre de Colectare Deșeuri Voluminoase – în localitățile Șomcuta Mare, Vișeu de Sus, Seini, Borșa, Baia Mare,
 • Închiderea a 6 depozite urbane neconforme – Borșa (relocare), Târgu Lăpuș (relocare), Seini (relocare), Baia Mare, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației.
 • Din punct de vedere al dotărilor cu obiecte de inventar și mijoace fixe necesare derulării proceselor (echipamente, utilaje, autocamioane, remorci, containere, etc.) stațiile SMID sunt echipate la nivel proiectat și operaționale.

În ceea ce privește fluxul deșeurilor colectate din întreg județul Maramureș, acestea sunt sortate, tranferate și procesate astfel:
 • Transferul deșeurilor la CMID Sârbi se va realiza prin intermediul stațiilor de transfer Moisei, Târgu Lăpuș şi Sighetu Marmaţiei.
 • Toate deşeurile municipale și asimilabile colectate separat, precum şi cele reziduale amestecate colectate din zonele de colectare 2, 3 și 4 vor fi transportate de către operatorii de colectare desemnaţi în Staţiile de transfer existente pe raza judeţului Maramureș (Zona 2 – Târgu Lăpuş – Stația de transfer, Zona 3 – Moisei – Stația de transfer, zona 4 – Sighetu Marmației – Stația de transfer şi Stația de sortare), pentru stocarea temporară şi compactarea în vederea transferării acestora la CMID Sârbi.
 • Deșeurile colectate separat de operatorii de colectare din zona 1 – Sârbi sunt transportate direct la Centrul de Management Integral al Deșeurilor.
 • Deşeurile reziduale sunt tratate în Stația de tratare mecano-biologică din cadrul CMID Sârbi, iar cele reciclabile (hârtie, carton, plastic, sticlă și metal), intră în staţiile de sortare de la Sighetu Marmaţiei şi Sârbi.

În vederea pregătirii solicitării/cererii autorității județene în vederea obținerii Autorizației Integrate de Mediu, care să permită punerea în funcțiune a instalațiilor, echipamentelor, componentelor sistemului de management a deșeurilor județului Maramureș, vă rugăm a ne transmite o ofertă cuprinzătoare și detaliată de elaborare a documentației complete pentru parcurgerea procedurii de emitere a autorizației, dar și de asigurare a suportului corespunzător în vederea identificării corecte a succesiunii etapelor procedurale până la finalizarea procesului de primire a documentului solicitat.

În vederea ofertării solicitate, dacă este cazul, vă stăm la dispoziție cu toate informațiile suplimentare care considerați a fi necesare.

Oferta de preț va fi transmisă către adresele de corespondență electronică: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cu stimă,

PREȘEDINTE
Ionel-Ovidiu BOGDAN

ACHIZIȚII DIRECTE
Contracte peste 5000 Euro

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.