Reabilitare DJ 182B, sector Coaș (int. DJ 182C) - Remeți pe Someș (int. DJ 108E) Tronsonul: Șomcuta Mare (int. DN 1C) - Remeți pe Someș (int. DJ 108E) – PNDL I - Lot 2

23 Aprilie 2019 333
Obiectivul de investiție ”Reabilitare DJ 182B, sector Coaș (int. DJ 182C) – Remeți pe Someș (int. DJ 108E) Tronsonul: Șomcuta Mare (int. DN 1C) – Remeți pe Someș (int. DJ 108E)” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală I program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, aprobat prin O.U.G. nr. 28/2013.
Drumul județean 182B străbate de la nord la sud-vest regiunea centrală a județului Maramureș din municipiul Baia Mare până la limita cu județul Satu Mare și are o lungime totală de 69,100 km. Sectorul de drum județean 182B ce urmează a fi reabilitat asigură legătura nordului județului cu rețeaua trans-europeană (DN1C) de transport rutier și are o lungime de 14,366 km fiind cuprins de la km 26+900 (int. DN 1C) la km 41+266.
 
Sectorul de drum străbate localitățile Șomcuta Mare (DN 1C), Tulghieș, Mireșu Mare și Remeți pe Someș și se preconizează racordarea acestuia cu podul peste râul Someș din localitatea Ulmeni, aflat în curs de execuție. Acest drum se intersectează cu alte drumuri publice clasificate: DN 1C ((Dej – Baia Mare), DC 82 (spre Iadăra), DJ 108E (spre Hideaga).
 
Principalele lucrări care se vor executa în cadrul proiectului de reabilitare a drumului DJ182B sunt:
  • refacerea structurii rutiere: Pe aproximativ toată lungimea drumului s-a adoptat sistem rutier ranforsat cu casete pe zonele de lărgiri, iar pe zonele unde structura rutieră existentă nu este corespunzătoare s-a prevăzut sistem rutier nou;
  • lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale: lucrări de amenajare șanțuri și rigole; decolmatare șanțuri și podețe;
  • amenajare trecere la nivel cu calea ferată;
  • amenajarea acceselor la proprietăți și drumuri laterale;
  • amenajare stații de autobuz;
  • lucrări de consolidare;
  • refacere zone cu cedări de fundație;
  • reabilitare poduri și podețe;
  • lucrări pentru siguranța circulației: semnalizare orizontală (marcaje rutiere) și verticală (montare indicatoare); montare parapeți de protecție.
 
Proiectarea și execuția lucrărilor este realizată de către operatorul economic ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ S.A. în baza Acordului contractual nr. 11.431 din data de 04.12.2018, la valoare de 25.605.388,08 lei exclusiv TVA.
 
Durata contractului de proiectare și execuție lucrări este de 360 zile calendaristice, începând cu data de 04.01.2019, din care etapa de proiectare este de 180 zile, iar termenul de execuție efectiv a lucrărilor este de 180 zile calendaristice.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.