Environmental Education and Education for Sustainable Development in Romania (Educaţie de mediu şi educaţie pentru dezvoltare durabilă în România)

30 Aprilie 2014 1270

Obiectivul general al proiectului este de a elabora un program pentru educaţie în domeniul protecţiei mediului şi educaţie pentru dezvoltare durabilă în România. Promotorul proiectul Green vzw (Global Rivers Environmental Educational Network) şi partenerul MOS vor împărtăşi din experienţa lor cu partenerii români. Cadre didactice din România vor beneficia de programe de instruire în Belgia pentru a putea iniţia proiecte concrete şi campanii în propriile şcoli. Se vor realiza materiale şi manuale în limba română. Se vor discuta cu Ministerul Mediul şi Ministerul Învăţământului metodele prin care să se asigure integrarea în curricula şcolară.

Obiectivul general al proiectului este de a elabora un program pentru educaţie în domeniul protecţiei mediului şi educaţie pentru dezvoltare durabilă în România. Promotorul proiectul Green vzw (Global Rivers Environmental Educational Network) şi partenerul MOS vor împărtăşi din experienţa lor cu partenerii români. Cadre didactice din România vor beneficia de programe de instruire în Belgia pentru a putea iniţia proiecte concrete şi campanii în propriile şcoli. Se vor realiza materiale şi manuale în limba română. Se vor discuta cu Ministerul Mediul şi Ministerul Învăţământului metodele prin care să se asigure integrarea în curricula şcolară.
Bugetul total estimat al proiectului, aferent judeţului Maramureş, este de 5.325 Euro, din care 2.663 Euro (50%) reprezintă contribuţia CJ MM.
Program de finanţare: Programul de cooperare între Guvernul Flamand şi Europa Centrală şi Estică - 2008
Finalizat in noiembrie 2009

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.