Programul de cooperare interregională Interreg Europe

18 Iunie 2015

Interreg Europe este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi urmăreşte îmbunătățirea modului de aplicare a politicilor şi programelor de dezvoltare regională. Sunt vizate, în special, investiţiile care stimulează creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi cooperarea teritorială.
Noul program de cooperare interregională Interreg Europe a fost adoptat oficial de Comisia Europeană pe 11 iunie 2015, la Bruxelles.

Obiective: Interreg Europe este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi urmăreşte îmbunătățirea modului de aplicare a politicilor şi programelor de dezvoltare regională. Sunt vizate, în special, investiţiile care stimulează creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi cooperarea teritorială.

Tipuri de proiecte şi domeniile prioritare: Programul finanţează două tipuri de proiecte: proiecte de cooperare interregională şi platforme de învăţare de politici publice. Este vorba de patru domenii considerate de importanţă majoră pentru politica regională:
  • cercetare şi inovare,
  • competitivitatea IMM-urilor,
  • economie cu emisii scăzute de carbon,
  • folosirea eficientă a resurselor de mediu.

Eligibilitate:

Sunt eligibile autorităţi publice naționale, regionale şi locale, precum şi organizaţii private non-profit cu personalitate juridică din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia şi Elveţia.

Interreg Europe va permite autorităţilor publice naţionale, regionale, locale şi altor actori de importanţă regională să facă schimb de bune practici şi de idei privind realizarea politicilor publice și să găsească soluții practice pentru a îmbunătăți strategiile care se adresează cetăţenilor.

Bugetul: 359 de milioane euro pentru perioada 2014-2020.

Autoritatea de Management a programului este Consiliul Regional Nord - Pas de Calais (Franţa). În România, Autoritatea Națională este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcţia Programe de Cooperare Teritorială Europeană.

Primul apel de proiecte va avea loc între 22 iunie - 31 iulie 2015.

Detalii pe adresele: http://www.mdrap.ro/comunicare/presa/comunicate/interreg-europe-359-de-milioane-de-euro-pentru-proiecte-de-cooperare-interregionala-si-invatare-de-politici-publice, http://www.interreg4c.eu/interregeurope/callforproposals.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, tel. 0262 211 947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.