Informare - consultare publică europeană - evaluare la jumătatea perioadei, "Instrumentul de sprijin tehnic" 2021-2023

04 Aprilie 2024
Comisia Europeană a deschis consultarea publică “Instrumentul de sprijin tehnic – evaluare la jumătatea perioadei”.

Perioada consultării: 18 martie – 10 iunie 2024 (miezul nopții, ora Belgiei)

Instrumentul de sprijin tehnic (IST), instituit în temeiul Regulamentului (UE) 2021/240, a intrat în vigoare la 19 februarie 2021. Acesta este succesorul « Programului de sprijin pentru reforme structurale » şi este menit să ajute țările UE să își consolideze capacitatea instituțională și administrativă, la nivel regional și local, să faciliteze tranziția verde și cea digitală, favorabile incluziunii sociale, să abordeze în mod eficace provocările identificate în recomandările specifice fiecărei țări formulate în contextul semestrului european și să pună în aplicare dreptul european. Cu un buget de 864 milioane EUR pentru perioada 2021-2027, IST este gestionat de către Direcția generală « Sprijin pentru Reforme Structurale » a Comisiei Europene (DG REFORM).
Evaluarea la jumătatea perioadei urmărește să adune dovezi cu privire la perioada inițială a punerii în aplicare a IST în conformitate cu temeiul juridic al instrumentului și să informeze Parlamentul European și Consiliul cu privire la îndeplinirea obiectivelor IST până în prezent, la eficiența utilizării resurselor, la valoarea adăugată europeană a IST și la relevanța obiectivelor și a acțiunilor sale.

De asemenea, finalitatea acestei evaluări va fi să:
  • identifice acțiunile-cheie care să abordeze eficacitatea, eficiența, relevanța, coerența și valoarea adăugată europeană a IST;
  • identifice învățămintele și să contribuie la pregătirea perioadei de programare ulterioare;
  • servească drept bază pentru evaluarea ex post a IST.

Această consultare publică este deschisă tuturor celor interesați să furnizeze contribuții, astfel încât să se ajungă la o gamă largă și la un număr mare de părți interesate.

Chestionarul consultării poate fi completat pe pagina oficială a Comisiei Europene: Instrumentul de sprijin tehnic – evaluare la jumătatea perioadei (europa.eu).

Contact pentru alte informații relevante legate de acest proces: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.