Informare - Cerere de propuneri de proiecte 2024 Memorie Europeană – Programul CERV și zi de informare EACEA

15 Martie 2024
Comisia Europeanā, prin mandat de gestiune acordat Agenţiei executive europene pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles, a deschis până la 6 iunie a.c. o cerere de propuneri de proiecte în cadrul programului european „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori” (CERV).

Finanţarea are în vedere memoria colectivă europeană și comemorarea evenimentelor marcante din istoria europeană modernă, precum și sensibilizarea cetățenilor europeni cu privire la istoria, cultura, patrimoniul cultural și valorile lor comune.
Titlul cererii: „Memorie europeană”

Proiectele pot fi naționale sau transnaționale.

Proiectele transnaționale sunt încurajate în mod deosebit. Durata implementării trebuie să fie cuprinsă între 12 şi 24 de luni.

Fiecare cerere de proiect în cadrul apelului trebuie să abordeze doar unul dintre aceste subiecte reprezentând o anumită prioritate:
  • CERV-2024-CITIZENS-REM-TRANZITION – Tranziție democratică, (re-)construire şi întărire a societății bazate pe statul de drept, democrație şi drepturi fundamentale;
  • CERV-2024-CITIZENS-REM-HOLOCAUST - Consolidarea amintirii Holocaustului, a genocidului, a crimelor de război și a crimelor împotriva umanității pentru a consolida democrația în UE;
  • CERV-2024-CITIZENS-REM-HISTMIGRATION - Migrație, decolonizare și societăți europene multiculturale;
  • CERV-2024-CITIZENS-REM-EUINTEGRATION - Integrarea europeană şi realizările ei definitorii.

Bugetul disponibil pentru acest apel de finanţare este de 14.000.000 EUR.

Eligibilitate: solicitanții (beneficiarii și entitățile afiliate) trebuie sā fie entitāți publice sau private și sā fie organizații non-profit (pentru coordonatorii de proiect) sau/şi orientate către profit (pentru parteneri), inclusiv asociații de supraviețuitori, organizații culturale, de tineret, educaționale și de cercetare, etc. din ţările membre ale UE şi state non-UE care au semnat un acord de cooperare pentru acest program (lista este disponibilă în textul oficial al cererii menţionat mai jos).

O zi de informare online va fi organizată în sprijinul potenţialilor beneficiari la 18 aprilie 2024. Înscrierile sunt deschise până la 16 aprilie a.c.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultaţi și:
Link to the topics of the call CERV-2024-CITIZENS-REM on the Funding & tender opportunities portal
Link to the CERV-2024-CITIZENS-REM call document.

Pe platforma europeanā deschisā pe pagina oficialā a cererii sunt înscrise la data prezentei note de informare 24 entitāți înregistrate din Albania, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Grecia, Italia, Polonia, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Suedia care îşi anunțā intenția de colaborare pentru aceastā finanțare.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.