Ghidul Solicitantului 722 – Îmbunătățirea infrastructurii de turism, în special în zone care dispun de un potențial turistic valoros, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice (rural) a fost publicat pe data 15 martie

20 Martie 2024
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat pe data de 15 martie 2024, Ghidul Solicitantului 722 – Îmbunătățirea infrastructurii de turism, în special în zone care dispun de un potențial turistic valoros, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice – RURAL.

Apelul de proiecte este competitiv, cu termen limită de depunere, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021 în perioada: 29 aprilie 2024, ora 10:00 – 29 august 2024, ora 10:00.
Pentru cererile de finanțare care intră sub incidența ajutorului de stat, valoarea maximă a valorii totale nerambursabile este 2.000.000 euro.

Pentru cererile de finanţare care nu intră sub incidenţa ajutorului de stat, valoarea maximă totală eligibilă este 6.000.000 euro.

Solicitanții eligibili sunt Unitățile administrativ-teritoriale (UAT): Județ; Comună; Parteneriate între unitățile administrativ-teritoriale eligibile menționate anterior.

Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest beneficiază de un complex de factori turistici morfologici, climatici, hidrografici și biogeografici cu valoare atractivă deosebită, profilul acestora fiind similar cu cel al zonelor urbane. Problemele cu care se confruntă sectorul turismului din mediul urban se regăsesc în egală măsură și în mediul rural. Mai mult, lipsa de conectivitate constituie o piedică suplimentară, mai pronunțată decât în cazul obiectivelor din mediul urban.

Valorificarea sustenabilă a mediului rural prin turism necesită investiții în resursele care vor permite experiențe autentice, atractive și competitive în raport cu destinațiile rurale cunoscute pe plan european.

Totodată, sunt avute în vedere numeroasele resurse din regiune cu potențial de a deveni noi atracții sau destinații turistice de nișă (precum turism montan, speoturism, turism neconvențional de nișă, turism nautic, turism viniviticol, sporturi de iarnă, turism ecumenic, turism de recreere etc.).

Abordarea integrată privind dezvoltarea zonelor rurale din Regiunea NV are în vedere dezvoltarea rurală sustenabilă, integrarea sectorială, spațială și teritorială, guvernanța multi-nivel și abordarea partenerială. Astfel, proiectele depuse în cadrul prezentului apel trebuie sa aibă un caracter integrat vizând componentele social/economic/cultural.

Aceste intervenții ar trebui să fie aliniate cu cele mai bune practici în domeniu, reflectând, de asemenea, utilizarea de soluții prietenoase cu mediul care pot să se regăsească în conceptul NBS (Nature Base Solutions).

Acțiunea sprijinită în cadrul prezentului apel de proiecte este Îmbunătățirea infrastructurii de turism, în special în zone care dispun de un potențial turistic valoros, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice și se poate realiza prin:
  • construirea, extinderea, modernizarea, dotarea infrastructurilor specifice, necesare valorificării resurselor turistice;
  • sprijinirea unor proiecte inovative de diversificare a serviciilor și activităților oferite turiștilor cu scopul creșterii accesibilității obiectivelor turistice, precum: telegondole, telescaun, via ferata etc;
  • amenajarea traseelor turistice folosind soluții prietenoase cu mediul (trasee montane marcate, puncte de observare, foișoare, popasuri, puncte salvamont etc.);
  • amenajări aferente zonelor de relaxare și agrement aflate în proximitatea resurselor turistice;
  • utilitățile necesare funcționării obiectivului de investiție care se regăsesc/sunt propuse pe amplasamentul acestuia;
  • activități complementare necesare asigurării funcționalității intervențiilor realizate.

Ghidul solicitantului și alte detalii se află pe: https://regionordvest.ro/ghidul-solicitantului-722-imbunatatirea-infrastructurii-de-turism-in-special-in-zone-care-dispun-de-un-potential-turistic-valoros-inclusiv-imbunatatirea-accesului-catre-resursele-si-obiectivele-tu/?fbclid=IwAR0sIJ1sga4c2fXcPGFv6oyEMvZ6OE8a6tqu-C9Vzd5PEBvzn0Mk_kn2kAg

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.