Consultare publică privind promovarea Politicii agricole comune de către Comisia Europeană

05 Iunie 2020
Comisia Europeană a lansat o consultare online privind politica de promovare a PAC care, în această perioadă de programare, a introdus un nou set de instrumente de politică în cadrul primului şi al celui de al doilea pilon al său, având ca scop consolidarea unei producții viabile de produse alimentare, performanţa de mediu şi dezvoltarea teritorială echilibrată a agriculturii UE. Politica de promovare a UE ajută producătorii să îşi vândă mărfurile pe o piață globală din ce în ce mai competitivă şi, în același timp, să creeze locuri de muncă şi creștere economică pe plan local.
Baza legală a politicii de promovare a PAC este Regulamentul UE nr. 1144/2014: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32014R1144&from=RO.

Programe:

Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură şi Alimente (CHAFEA) gestionează direct programele de informare şi de promovare propuse de mai multe ţări („programe multinaționale”), în timp ce statele membre şi Comisia Europeană gestionează în comun programele de informare şi de promovare propuse de o singură ţară („programe simple”).

Scopul consultării:

Actuala consultare publică face parte din evaluarea reformei politicii Uniunii de promovare a produselor agricole. În special, vor fi supuse investigației măsurile adoptate în cadrul programelor anuale de lucru pentru 2016, 2017 şi 2018, inclusiv programele de promovare (acțiunile de promovare pe piață UE şi în ţările terțe, prezentate de organizațiile care formulează propuneri) şi măsurile luate la inițiativa Comisiei (misiuni la nivel înalt, târguri comerciale, campanii proprii şi servicii de asistenţă tehnică).

Această consultare publică este realizată de Direcția Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Unitatea C.4 „Monitorizare şi evaluare”.

Perioada de consultare:

Consultarea online este deschisă până la 11 septembrie 2020, iar formularul poate fi completat în limba română la adresa electronică:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/evaluation_Promotion_Survey2020?surveylanguage=ro (înregistrarea în sistemul ECAS al CE este obligatorie).

Contact direct pentru mai multe detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa generală de informare: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/1859-Evaluation-of-the-EU-agricultural-promotion-policy/public-consultation

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.