Consultare publică privind Programul Europa Digitală 2021-2027

31 Iulie 2019
Programul Europa Digitală 2021-2027 se află în consultare publică până la data de 25 octombrie 2019.

Obiectivul Programului: este de a îmbunătăți competitivitatea Europei în economia digitală globală și de a-și spori autonomia tehnologică, prin construirea de capacități, prin testarea tehnologiilor digitale și prin desfășurarea acestora.

În prezent, Comisia Europeană planifică Programul Europa Digitală (Digital Europe), care ar aduce investiții directe în valoare totală de 9,2 miliarde de euro (sub rezerva acordului Consiliului și Parlamentului European), pentru implementarea de tehnologii digitale inovatoare în cinci domenii-cheie: supercomputing, inteligența artificială, securitatea informatică, abilitățile digitale avansate. De asemenea, se dorește asigurarea utilizării pe scară largă a acestor tehnologii digitale în întreaga economie și societate, în conformitate cu obiectivele și valorile ambițioase ale UE în domeniul dezvoltării durabile.
Părțile interesate: Programul va reprezenta o ocazie unică pentru UE de a contribui în mod substanțial la investițiile în capacități digitale esențiale pe care nici un stat membru nu le poate pune în aplicare în mod individual. Ca parte a procesului de co-design care va fi integrat în Europa digitală, asigurându-se că reflectă cele mai importante lucruri pentru societatea și întreprinderile europene, Comisia a lansat o consultare online. Aceasta va colecta contribuții din întreaga Uniune, vizând o serie de părți interesate: IMM-urile și companiile mai mari, administrațiile publice de la toate nivelurile, organizațiile de cercetare și mediul academic, ONG-urile, asociațiile cetățenilor și cetățenii privați.

Formularul online: Informațiile primite vor ajuta Comisia să finalizeze Orientările pentru Europa Digitală, a căror versiune va putea fi vizualizată online. Acestea vor forma apoi programele de lucru și cererile de propuneri pentru primii doi ani ai programului (2021-2022).

Se poate participa la consultare prin completarea formularului online pe: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/22301/a-fost-lansata-perioada-de-consultare-publica-privind-programul-europa-digitala-2021-2027

Sursa: Comisia Europeană

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.