Consultare publică privind agricultura ecologică în UE

12 Octombrie 2020
Comisia Europeană a deschis consultarea publică „Agricultura ecologică – un plan de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice în UE”.

Context:

Pactul ecologic european anunţă faptul că unul dintre obiectivele UE (până în 2030) privind agricultura este ca cel puțin 25 % din terenurile agricole să fie cultivate ecologic, preconizând totodată şi o creștere semnificativă a acvaculturii ecologice. În acest context, Comisia Europeană a dat publicităţii în luna mai a.c. strategia „De la fermă la consumator” si „Strategia în domeniul biodiversităţii pentru 2030” şi prevede 3 căi de intervenție:
  1. un plan de acțiune care va ajuta părţile interesate să favorizeze investițiile şi inovarea în acest domeniu şi să stimuleze interesul şi cererea consumatorilor;
  2. o nouă legislație corespunzătoare, care să reflecte schimbările din acest sector;
  3. o politică de promovare care să sprijine sectorul european pentru agricultura ecologică prin promovarea caracteristicilor sale de calitate pe piața internă şi în ţările terțe. Pentru anul 2021, Comisia intenționează să aloce un buget specific de 40 milioane EUR pentru agricultura ecologică în cadrul politicii de promovare. Acest buget va cofinanța campanii de promovare şi informare cu privire la sectorul organic al UE, sporind gradul de conștientizare cu privire la calităţile sale şi vizând stimularea cererii.

Cine poate participa la consultare: autorităţi publice, instituții relevante de la nivelul UE şi de la nivel național, părţile interesate de politica referitoare la agricultura ecologică, de exemplu asociaţii din sectorul agroalimentar, asociaţii de consumatori, ONG-uri şi alte organizații ale societăţii civile care se ocupă cu chestiuni legate de agricultură, alimentație şi mediu, fermieri, instituții academice şi de cercetare, experți, publicul larg.

Perioada de consultare: Consultarea publică este deschisă până pe 27 noiembrie a.c.

Chestionarul poate fi completat în română la adresa: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12555-Organic-farming-action-plan-for-the-development-of-EU-org

Răspunsurile vor fi luate în considerare la elaborarea comunicării Comisiei Europene care va fi publicată la începutul anului 2021.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.