Comitetul Regiunilor a deschis competiţia “Regiunea europeană întreprinzătoare” (REI).

26 Ianuarie 2016


Scopul acestei iniţiative este, pe de o parte, crearea unor comunităţi locale dinamice şi întreprinzatoare care utilizează optim fondurile europene şi alte fonduri publice pentru dezvoltarea unei politici antreprenoriale, şi, pe de altă parte, implementarea în parteneriat la nivel regional şi local a iniţiativei «Small Business Act».

Comitetul Regiunilor a deschis, până pe 18 martie a.c., competiţia “Regiunea europeană întreprinzătoare” (REI).

Titlul REI a fost creat în parteneriat cu Comisia Europeană şi beneficiază de sprijinul mai multor părţi interesate de la nivelul UE: Uniunea Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME), Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie din UE (Eurochambres) şi Europa Economiei Sociale (Social Economy Europe). Acesta este accesibil tuturor teritoriilor UE de la nivel subnaţional - regiuni, oraşe, judeţe/provincii, GECT-uri, zone metropolitane, comunităţi, etc. - care sunt înzestrate cu competenţe la nivel politic şi au capacitatea de a implementa o viziune antreprenorială globală, indiferent de caracteristicile lor: dimensiune, prosperitate / bogăţie sau competenţe.

La evaluarea candidaturilor, nu are importanţă dacă un teritoriu are competenţe legislative sau nu. Pentru fiecare regiune candidată, juriul REI ţine seama de bugetul, provocările structurale sau teritoriale specifice şi punctul de pornire din punct de vedere economic. Titlul ramâne accesibil atât teritoriilor care au înregistrat deja succese, cât şi celor care, deşi în prezent sunt mai rămase în urmă, se angajează să implementeze schimbările necesare pentru a-şi dezvolta potenţialul antreprenorial.

Scopul acestei iniţiative este, pe de o parte, crearea unor comunităţi locale dinamice şi întreprinzatoare care utilizează optim fondurile europene şi alte fonduri publice pentru dezvoltarea unei politici antreprenoriale, şi, pe de altă parte, implementarea în parteneriat la nivel regional şi local a iniţiativei «Small Business Act».

Cum se depun candidaturile?

Autorităţile interesate sunt invitate să trimită un dosar de candidatură pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. care să conţină: un formular de candidatură şi o declaraţie de angajament politic prin care să se demonstreze că strategia REI este susţinută politic, de exemplu din partea adunării regionale, a guvernului regional, administaţiei locale sau a altor organisme autorizate. Regiunile ar trebui sa arate cu claritate ce instituţii şi actori işi vor asuma responsabilitatea punerii în practică a măsurilor avute în vedere.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor de Dezvoltare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon : 0262 211 947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.