Cerere de propuneri de proiecte Programul EUROPA PENTRU CETĂŢENI 2014-2020 - Implicare democratică şi participare civică

19 Ianuarie 2015
Pot solicita cofinanţare oraşe/municipalităţi sau comitetele de înfrăţire ale acestora sau alte organizaţii non-profit care reprezintă autorităţile locale, autorităţi de la nivel local/regional, federaţii/asociaţii de autorităţi locale, asociaţii sau organizaţii ale societăţii civile (tineret, cultură etc.) din: state membre ale UE; ţările aderente, ţările candidate şi ţările potenţial candidate, ţările AELS care sunt părţi la Acordul privind SEE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) dacă au încheiat acorduri de participare la program.
Obiectivele generale ale acestui program sunt:
  • Contribuţia la înţelegerea de către cetăţenia Uniunii, a istorie işi diversităţii acesteia;
  • Promovarea cetăţeniei europene şi îmbunătăţirea condiţiilor de participare civică şi democratică la nivelul Uniunii.

Componenta 2 „Implicare democratică şi participare civică” susţine activităţi care vizează participarea civică în sensul cel mai larg, cu un accent special pe activităţile legate direct de politicile Uniunii.

Eligibilitate: Pot solicita cofinanţare oraşe/municipalităţi sau comitetele de înfrăţire ale acestora sau alte organizaţii non-profit care reprezintă autorităţile locale, autorităţi de la nivel local/regional, federaţii/asociaţii de autorităţi locale, asociaţii sau organizaţii ale societăţii civile (tineret, cultură etc.) din:
  • state membre ale UE;
  • ţările aderente, ţările candidate şi ţările potenţial candidate, ţările AELS care sunt părţi la Acordul privind SEE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) dacă au încheiat acorduri de participare la program.

Bugetul total este de maxim 25.000 €/proiect pentru măsura Înfrăţiri ale oraşelor şi maxim 150.000€/proiect pentru măsurile Reţele de oraşe şi Proiecte ale societăţii civile.

Termenul limită de trimitere a proiectului este 2 martie 2015, orele 12.00 (Central European Time).

Măsura privind înfrăţirea oraşelor:
  • un proiect trebuie să implice oraşe/municipalităţi din cel puţin 2 ţări eligibile, din care cel puţin una este stat membru UE;
  • durata maximă a reuniunii este 21 zile.

Măsura privind reţelele de oraşe:
  • un proiect trebuie să implice oraşe/municipalităţi din cel puţin 4 ţări eligibile, din care cel puţin una este stat membru UE;
  • durata maximă a proiectului este de 24 luni.

Măsura privind proiectele societăţii civile:
  • un proiect trebuie să implice organizaţii din cel puţin 3 ţări eligibile, din care cel puţin una să fie stat membru UE;
  • durata maximă a proiectului este de 18 luni.

Pentru toate măsurile s-a creat un sistem electronic de depunere a cererilor. Propunerile de proiecte trebuie depuse utilizând formularul electronic de cerere de grant (e-formularul).Cererile pe hârtie, trimise prin poştă, fax sau e-mail NU SUNT ACCEPTATE. Ghidul beneficiarului explică paşii pentru crearea unui cod de identificare propriu şi depunerea formularului electronic pentru cerere. Formularul poate fi completat în limba română.

Sursa de informare: http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/strands/democratic-engagement-and-civic-participation_en

Ghidul beneficiarului: http://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/COMM-2013-00367-00-00-RO-TRA-00.pdf

Instituţia responsabilă este:

Agenţia pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA)
Unitatea C1 - Europa pentru cetăţeni
Avenue de Bourget (BOUR 01/04A)
1140 Bruxelles
Fax : +32 2 296 23 89
Contacte pentru detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (proiecte ale societăţii civile) Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (înfrăţiri de oraşe şi reţele).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, tel. 0262.211.947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.