Cerere de propuneri de proiecte: Înfrăţirea oraşelor/Reţele de oraşe

03 Iunie 2021
Comisia Europeană anunță deschiderea finanțărilor pentru înfrățiri de oraşe şi rețele de oraşe.

Program: “Cetăţeni, egalitate, drepturi şi valori” (CERV) 2021-2027”

Titlul finanțării: “Cerere de propuneri de proiecte: Înfrăţirea oraşelor/Reţele de oraşe” (2 componente)
  • Componenta 1 « Înfrățirea oraşelor »
  • Componenta 2 « Rețele de oraşe »
Scopul:

Pentru ambele componente, proiectele se pot baza pe rezultatul consultărilor cetățenilor și pot duce la dezbateri despre modalități concrete de a crea o Uniune mai democratică, de a permite cetățenilor să se implice din nou în ceea ce priveşte proiectul comunitar, dezvoltând un sentiment mai puternic de apartenență la acesta.

Eligibilitate: Solicitanții (beneficiarii și entitățile afiliate) trebuie:
  • să fie entități publice sau private,
  • să fie un organism public sau o organizație non-profit: orașe/municipalități și/sau alte niveluri de autorități locale sau comitetele lor de înfrățire sau alte organizații non-profit care reprezintă autoritățile locale.

Tipuri de acțiuni finanțate: ateliere, seminarii, conferințe, activități de instruire, întâlniri ale experților, seminarii web, activități de sensibilizare, colectare și consultare de date, dezvoltare, schimburi și diseminare de bune practici între autoritățile publice și organizațiile societății civile, dezvoltarea instrumentelor de comunicare și utilizarea instrumentelor mediei sociale.

Bugetul: 6.945.135 €, cofinanțare de maximum 30.000 € pentru înfrățiri; pentru componenta rețele de oraşe, nu există limită bugetară.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor: 26 august 2021, ora 17:00 la Bruxelles.

Proiectele de înfrățire a orașelor trebuie să implice municipalități din cel puțin două țări eligibile, dintre care cel puțin una este dintr-un stat membru al UE. Sunt permise numai cererile depuse de solicitanții unici.

Propunerile privind rețele de oraşe trebuie depuse de un consorțiu format din cel puțin cinci solicitanți (beneficiari, nu entități afiliate), care îndeplinește următoarele condiții: entitățile sunt municipalități din cel puțin cinci țări eligibile, dintre care cel puțin trei sunt din state membre ale UE.

Fişa de prezentare se regăsește în anexă.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.