Cerere de propuneri de proiecte "Europa Creativă": Crearea unei punți între cultura şi conţinutul audiovizual prin mijloace digitale

Context: Revoluţia digitală permite apariția unor forme noi şi inovatoare de creație artistică, un acces mai larg şi mai democratic la cultură şi la patrimoniu, dar şi noi modalităţi de a accesa, de a consuma şi de a comercializa conținutul cultural. Pentru a reflecta aceste evoluții, Comisia Europeană a creat strategia «Digital4Culture», o oportunitate unică de a dovedi ca digitalul nu este o sursă de pesimism sau neîncredere, ci o sursă de unitate, optimism şi prosperitate.

În acest context, Comisia Europeană a deschis la începutul lunii mai a.c. cererea de propuneri de proiecte „Crearea unei punți între cultura şi conţinutul audiovizual prin mijloace digitale” din cadrul programului european „Europa Creativă”, subprogramul „Cultura”.
Se va acorda sprijin pentru proiectele care:
  • prezintă noi forme de creație la intersecția diferitelor sectoare culturale şi creative, inclusiv sectorul audiovizual, şi prin utilizarea de tehnologii inovatoare, inclusiv realitatea virtuală,
  • promovează abordări şi instrumente transsectoriale inovatoare, pentru a facilita distribuția, promovarea şi/sau monetizarea culturii şi a creativităţii, inclusiv a patrimoniului cultural, precum şi accesul la acestea.
Eligibilitate: entităţi juridice care au o gamă largă de competenţe în mai multe sectoare culturale şi creative, inclusiv în domeniul audiovizualului: autorităţi publice (naţionale, regionale, locale), ONG-uri, universităţi, centre de cercetare, organizaţii internaţionale, instituţii de educaţie, companii, IMM-uri, etc.

Bugetul: 1.750.000 €; se acordă minimum 150.000 €/proiect.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor: 20 iunie 2019

Fişa de prezentare a cererii se regăseşte în anexă.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.