Cerere de propuneri de proiecte 2019 – acțiuni de finanțare pentru înființarea de cooperative; acțiuni de finanțare pentru combaterea șomajului

15 Aprilie 2019
Comisia Europeană, Direcția Generală ”Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri” (DG Grow) a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte privind sprijinirea măsurilor pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor și dezvoltarea cooperativelor.
 
Titlul cererii de propuneri: ”Reducerea șomajului în rândul tinerilor: înființarea de cooperative pentru a spori oportunitățile de lucru în UE”
Obiectiv general: Prin urmare, obiectivul general al apelului este de a spori dezvoltarea cooperativelor și de a promova imaginea lor în rândul tinerilor. Acesta urmărește integrarea educației antreprenoriale cooperative atât în învățământul secundar, cât și în învățământul superior și în afara mediului educațional. Comisia dorește să sprijine proiecte inovatoare în abordarea lor și transnaționale și implementate cu o intenție clară de replicare. Rezultatele ar trebui să fie partajate public și disponibile pentru orice actor interesat de modelul de afaceri cooperativ și formarea antreprenorială. În special, obiectivele intenționează să stimuleze transferul și dezvoltarea competențelor antreprenoriatului de tip cooperativ în țările UE:
  • în cazul în care tradiția cooperatistă este slabă și în care beneficiile oferite de modelul cooperativ nu sunt suficient de bine cunoscute;
  • pentru a lupta împotriva șomajului în rândul tinerilor.
 
Eligibilitate: entități publice sau private – camere de comerț, agenții pentru consiliere în afaceri, instituții de formare/educație, autorități locale, regionale și naționale, ONG-uri, organizații de cooperative, etc. Implicarea organizațiilor de tineri este puternic încurajată.
 
Bugetul: total 1.950.000 €; 215.000 € maxim pe proiect, se acordă până la 90% cofinanțare.
 
Termenul-limită pentru depunerea propunerilor: 25 iunie 2019.
 
Detalii găsiţi pe adresa www.uncjr.ro.
 
Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.