Cerere de proiecte: Promovarea dezvoltării durabile a turismului şi a capacităţii IMM-urilor din turism prin cooperare transnaţională şi transfer de cunoştinţe

13 Septembrie 2019
Turismul este un sector economic important în Uniunea Europeană. În 2017, contribuția totală a turismului și călătoriilor la PIB-ul UE a fost de 10,4%, acest domeniu oferind un loc de muncă pentru mai mult de 27 de milioane de oameni.

Context specific: Sustenabilitatea turismului este deosebit de importantă şi se referă la aspectele de mediu, economice și socio-culturale ale dezvoltării sectorului, fiind necesar să fie stabilit un echilibru adecvat între aceste trei dimensiuni pentru a garanta o creștere pe termen lung.
Obiectivul general al acțiunii: este de a stimula dezvoltarea turistică durabilă și capacitatea IMM-urilor din turism prin cooperare transnațională și transfer de cunoștințe.

Acțiunea are ca scop:
  • consolidarea cooperării transnaționale și transfrontaliere pentru a permite creșterea durabilă a IMM-urilor din turism;
  • promovarea capacităților și abilităților IMM-urilor de a explora și adopta soluții viabile, ceea ce ar îmbunătăți managementul durabil și sustenabilitatea turismului în general;
  • promovarea de soluții inovatoare pentru un turism durabil.
Tipuri de acţiuni finanţate: Un consorțiu/rețea transnațională de părți interesate publice și private (inclusiv incubatoare de afaceri, acceleratoare și organizații de sprijin pentru afaceri care oferă sprijin de afaceri IMM-urilor și start-up-urilor care cooperează cu furnizorii de soluții durabile, centre de reciclare, centre de educație de mediu, asociații de economie socială, asociații profesionale) va acționa ca un intermediar care organizează activități specifice pentru IMM-urile din domeniul turismului din diferite țări.

Beneficiari: entitățile publice și private constituite legal în țări ale UE sau participante la programul COSME, spre exemplu: autorități publice locale, regionale, naționale, asociații, operatori de turism, ONG-uri, universități, centre de cercetare sau de formare, organizații de management al destinațiilor, camere de comerț, etc.

Termen limită pentru depunerea aplicaţiilor: 24 octombrie 2019 (ora 17.00 la Bruxelles)

Detalii în anexă.

Informare din partea Serviciului pregătire proiecte şi contractare – Direcţia de dezvoltare şi implementare proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.