Cerere de candidaturi în cadrul inițiativei Parlamentului European "Evenimentul tineretului european"

27 Iulie 2023
Parlamentul European (PE) a deschis recent cererea de propuneri de candidaturi pentru finanţarea a două evenimente locale organizate în 2024 în cadrul iniţiativei „Evenimentul tineretului european (EYE)”. Această cerere de propuneri face parte din acțiunile Parlamentului European în vederea pregătirii alegerilor europene din 2024, contribuind la procesul său de implicare strategică, inclusiv la creșterea comunității together.eu și la activarea altor rețele ale Parlamentului atât la nivel local, cât și la nivel central.

EYE este un eveniment bienal care reunește la Parlamentul European (PE) de la Strasbourg și în mediul online mii de tineri din toată Uniunea Europeană pentru a-și împărtăși și a-și modela ideile despre viitorul Europei. Este o oportunitate unică pentru tineri de a interacționa, de a se inspira reciproc și de a face schimb de opinii cu experți, activiști, influenceri și factori de decizie.
Candidaturile pot fi depuse până la 5 septembrie 2023.

Eligibilitate: Acțiunile susținute în cadrul acestei cereri sunt acțiuni cu beneficiar unic. Aceasta înseamnă că există o singură entitate juridică care solicită un grant. Aplicațiile prezentate de consorții nu sunt eligibile. Pentru a fi eligibili pentru un grant, solicitanții trebuie să poată demonstra că sunt:
  • o organizație non-profit;
  • o persoană juridică privată constituită și înregistrată ca persoană juridică de cel puțin trei ani la momentul depunerii cererii;
  • o persoană juridică cu sediul într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene;
  • o persoană juridică fără afiliere politică.

Cine poate participa?

Tineri europeni din țările membre UE cu vârste între 16 și 30 de ani. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită comunităților minoritare din regiunile periferice ale Europei și cetățenilor care în mod normal nu au atât de mult contact cu UE și sunt mai puțin probabil să fie deja implicați în acțiunile UE, cum ar fi grupurile vulnerabile, spre exemplu: persoane din medii socio-economice defavorizate, din zone rurale și îndepărtate și persoane cu dizabilități.

Buget: se pot acorda maximum 110.000 EUR pentru fiecare eveniment, iar cofinanţarea este de 80%.

Tipuri de activităţi: activităţi educaţionale non-formale (dezbateri politice, ateliere de lucru interactive, formări interculturale, activităţi de reţea), concerte, spectacole de teatru, dans, acrobaţie, expoziţii de artă şi fotografie, evenimente de recreere creative, etc.).

Ce rezultate sunt aşteptate?

„Evenimentul tineretului european” este o manifestare pentru tineri și cu tineri, care, şi în acest an, la nivel local, ar trebui să urmeze acest principiu-cheie. Prin urmare, se așteaptă ca organizațiile selectate pentru cofinanțare în cadrul acestei cereri de propuneri să fie organizații locale sau de tineret (în calitate de solicitanți principali). Parteneriatul cu o autoritate publică pentru implementarea evenimentului va fi considerat un atu, pentru a asigura legături puternice cu nivelul local și o capacitate operațională solidă.

Mai multe detalii şi depunerea candidaturii pe portalul european “Funding and Tenders Opportunities”.

Contact: Întrebările care nu sunt legate de IT trebuie trimise la următoarele adrese de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.