Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a publicat luni, 24 iulie 2023, Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte PRNV/2023/714.A/1

09 August 2023
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat luni, 24 iulie 2023, Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte PRNV/2023/714.A/1 Regenerare urbană și securitatea spațiilor publice (Municipii reședință de județ).

Apelul de proiecte este necompetitiv, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 21 august 2023, ora 10:00 – 20 februarie 2024, ora 10:00.
Pentru a descărca Ghidul solicitantului PRNV/2023/714.A/1 – Regenerare urbană și securitatea spațiilor publice (Municipii reședință de județ), puteți accesa linkul de mai jos:
https://regionordvest.ro/wp-content/uploads/2023/07/Ghidul-Solicitantului-714.A.zip

Prin Obiectivul specific 5.1, acțiunea d) Regenerare urbană și securitatea spațiilor publice în cadrul PR NV 2021-2027 sunt sprijinite acele proiecte care vor contribui la creșterea atractivității spațiilor publice urbane care suferă de degradare și care necesită intervenții integrate de regenerare urbană, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor.

Pentru o mai bună perspectivă legată de acest apel de proiecte, puteți urmări activitățile principale care pot fi finanțate în mod independent în cadrul proiectelor din Ghidul Solicitantului. Activitățile eligibile propuse în cadrul cererilor de finanțare reprezintă obligații contractuale ce vor fi monitorizate pe parcursul implementării proiectului.
  1. Reabilitarea integrată a spațiilor publice, inclusiv infrastructura tehnico-edilitară aferentă din următoarele zone: zone centrale; zone istorice; spații publice din interiorul ansamblurilor de locuințe colective, respectiv din cartierele de blocuri sau zonele cu locuințe de tip condominiu; din zona autogărilor și gărilor, din zone portuare situate în interiorul sau la limita localităților urbane; falezele, malurile și insulele râurilor și lacurilor din interiorul localităților urbane; din zonele rezidențiale periferice destructurate, din zonele de blocuri degradate și așezări informale din mediul urban. De asemenea, este sprijinită regenerarea unor spații publice neutilizate, pentru scopuri de agreement și de petrecere a timpului liber pentru comunitate.
  2. Investiții de reabilitare a anvelopelor clădirilor situate în piețele centrale/istorice, respectiv a ansamblului constructiv de închidere perimetrală a clădirii, compus din fațade și sistem de acoperire, inclusiv elementele exterioare funcționale și de plastică arhitecturală, după caz, cu minime intervenții de consolidare a acestora, dacă este cazul.
  3. Construirea/modernizarea/reabilitarea și dotarea piețelor agroalimentare urbane care sunt integrate teritorial în cadrul spațiilor publice urbane ce necesită regenerare, conform SIDU 2021-2027. Acest tip de investiții respectă condițiile schemei de ajutor de stat elaborată în conformitate cu prevederile art. 56 – Ajutoarele pentru investiții în infrastructurile locale din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea art. 107 și 108 din tratat.
  4. Investiții pentru asigurarea securității spațiilor publice (ex: iluminatul corespunzător al spațiilor publice, sisteme de monitorizare video etc.), ca parte a proiectelor integrate de regenerare urbană.

Activități eligibile conexe
  • reabilitarea/modernizarea străzilor urbane, partea carosabilă, incluzând și relocarea parcărilor
  • relocarea, modernizarea și extinderea rețelelor de utilități publice (apă, canalizare, electricitate, telefonie etc.) care sunt amplasate în corpul părții carosabile și a parcărilor obiect al investiției

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.