Hotărârea nr. 134 din 12.04.2024

JUDEŢUL MARAMUREŞ
CONSILIUL JUDEŢEAN
Stema RO 2018
ROMÂNIA

HOTĂRÂRE
privind aprobarea proiectului ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)” a cheltuielilor legate de proiect și a acordului de parteneriat

          Având în vedere:
  • Referatul de aprobare al Preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureș;
  • Raportul de specialitate al Direcţiei Dezvoltare şi Implementare Proiecte nr.8684/2024;
  • Raportul de specialitateal Direcției Juridice nr.8711/2024;
  • Raportul de specialitate al Direcției Economice nr.8693/2024;
          Ținând cont de prevederile:
  • Art. 173 alin. (1) lit. (e), (f), alin. (7) lit. (c) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
  • Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte competitiv cu termen limită de depunere, cu numărul PRNV/2023/132.B.1/1.
  • Legii 102/2016 privind incubatoarele de afaceri cu modificările și completările ulterioare;
  • Art. 35 alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale cu modificările și completările ulterioare;
          Văzând avizul favorabil al comisiilor de specialitate: Comisia pentru buget – finanțe, Comisia pentru proiecte, strategii și dezvoltare și Comisia juridică și de disciplină;
          În temeiul prevederilor art. 173, alin. (1), lit. (f), art. 182, alin. (1) şi ale art. 196, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.
          Consiliul Județean Maramureș adoptă prezenta:

HOTĂRÂRE

          Art.1. Se aprobă proiectul ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, Axa prioritară 1: O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice; Obiectiv specific 1.3: Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive; Apelul de proiecte nr. PRNV/2023/132.B.1/1.
          Art.2. Se aprobă acordul de parteneriat între JUDEȚUL MARAMUREȘ - lider de proiect şi PARCURI INDUSTRIALE MARAMURES SA, în vederea implementării în comun a proiectului, conform Acordului de parteneriat, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
          Art.3. Se aprobă valoarea totală a proiectului ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)”, în cuantum de 31.614.590,85 lei (inclusiv TVA).
          Art.4. Se aprobă contribuția proprie în proiect a ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)”, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 50% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 24.176.950,85 lei inclusiv TVA, reprezentând cofinanțarea proiectului ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)”.
          Art.5. Sumele reprezentând cheltuieli suplimentare ce pot apărea pe durata implementării proiectului ”Incubator de afaceri în județul Maramureș (IT&C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă)”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul local al județului Maramureș.
          Art.6. Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
          Art.7. Se împuternicește domnul Ionel-Ovidiu BOGDAN, reprezentant legal al Consiliului Județean Maramureș să semneze toate actele necesare și contractul de finanțare în numele județului Maramureș și al Partenerului.
          Art.8. Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial Local Maramureș și se comunică:
  • Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureș;
  • Direcţiei Juridice;
  • Direcţiei Economice;
  • Direcţiei Dezvoltare şi Implementare Proiecte
  • Parcuri Industriale Maramureș SA

PREŞEDINTE,
Ionel-Ovidiu BOGDAN
Contrasemnează,
SECRETAR GENERAL AL JUDEŢULUI
Aurica TODORAN
Nr. 134
Baia Mare, 12 aprilie 2024

Prezenta hotărâre a fost adoptată cu 24 de voturi “pentru” și 3 neparticipări la vot , în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș din data de 12 aprilie 2024. Au fost prezenți 27 din 35 de membri ai consiliului județean.

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.