Artă, creație și meșteșug la Zilele Maramureșului

09 Mai 2018 329
Cea de-a II-a zi a evenimentului „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” a debutat la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare cu două acțiuni inedite.

Pentru prima dată, în Baia Mare, în zona Câmpul Tineretului are loc târgul de promovare „Bun de Maramureș”, manifestare care a reunit apicultori, producători tradiționali și meșteri populari din între județul, dar și reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale. În fiecare zi, până pe data de 13 mai, în intervalul orar 10:00 – 18:00, participanții vor putea vizita standurile expoziționale pentru a admira și degusta produse autentice maramureșene și pentru a descoperi direct de la producători tainele realizării acestora.
De asemenea, întrucât anul acesta este unul aniversar atât pentru România, cât și pentru județul Maramureș, cu ocazia organizării celei de-a IV-a ediții a Zilelor Maramureșului, a avut loc simpozionul științific „PerpetuuMM – 50 de ani de la înființarea județului Maramureș”. Secția Pavilionară a Muzeului de Etnografie și Artă Populară această manifestare la care au participat câteva dintre personalitățile administrației județene, dar și invitați din alte județe. Într-un cadru rustic, tradițional, a fost vernisată expoziția de artă fotografică „Călător prin Maramureș”. Lucrările realizate de artiștii fotoclubului Ethereal din Baia Mare au fost expuse pe simezele unei șuri din Muzeul Satului, aspect care a dat o notă aparte expoziției.

Ziua se va încheia cu workshop susținut de Ionela Mihuleac din Iași, prezentare power point a Simpozionului HUMAN, Cucuteni, a muzeului Eugenia Pop și ulterior tehnica ceramicii Cucuteni în zona Câmpul Tineretului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.