Activități desfășurate la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu", 23 - 27 aprilie 2018

Luni, 23 aprilie

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 293 din 14 aprilie 2005, data de 23 aprilie este declarată „Ziua Bibliotecarului din România”.

Cu această ocazie, toţi angajaţii Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” au participat la o activitate cu specific biblioteconomic, organizată la Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj şi în parteneriat cu bibliotecile judeţene din Cluj, Bihor şi Satu Mare. Din aceste considerente, în data de 23 aprilie 2018, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a fost închisă.
La acest eveniment de amploare, dedicat omagierii Marii Uniri a românilor, au participat circa 200 de bibliotecari. În deschiderea evenimentului, alături de autorităţile judeţene şi locale – Călin Augustin Bereschi, primarul comunei Mirşid, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Florin Florian, prefectul judeţului Sălaj – au luat cuvântul domnul director dr. Teodor Ardelean şi doamna Florica Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj.

După întâlnirea cu autoritățile locale la Școala din Moigrad, comuna Mirşid, bibliotecarii au avut parte de o vizită ghidată de reprezentanţi ai Muzeului de Istorie şi Artă din Zalău, la Cetatea Porolissum de la Moigrad, capitala provinciei romane Dacia Porolissensis, şi au poposit la rezervaţia Grădina Zmeilor din comuna Bălan.


Marţi, 24 aprilie

ora 14:15, Secţia împrumut carte pentru adulţi

Va avea loc o activitate de promovare a cititului, intitulată “Ce mai citesc tinerii?”, la care tinerii sunt invitaţi să participe din proprie dorinţă, după orele de curs. Vor fi implicaţi voluntari şi utilizatori ai bibliotecii.

Scopul acestei activităţi este apropierea tinerilor de carte, descoperirea sau redescoperirea dragostei pentru lectură, dezvoltarea şi consolidarea capacităţii de exprimare liberă, fără teama de a fi criticat.


ora 16, Sala de conferinţe

Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș organizează „Festivalul povestirilor digitale”, ediția a IV-a.

Evenimentul celebrează povestitorii digitali, participanţi la cursul DigiTales, organizat de Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare, în perioada ianuarie – martie 2018.

Prezintă: Corina Șandor-Martin - Trainer DigiTales.


Miercuri, 25 aprilie

ora 15, Sala de conferinţe

Va avea loc lansarea cărţii „Virtuţi adormite”, semnată de dr. Dan Mircea Fărcaş, prima carte motivaţională destinată pacienţilor cronici din România. Evenimentul este organizat de Farmacia „Nordpharm” Baia Mare în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, WORWAG Pharma şi Clinica Oncopremium Baia Mare.

Prezintă: Conf. dr. Dan Mircea Fărcaş, Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.


Joi, 26 aprilie

ora 13, American Corner

Se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a concursului literar de limbă engleză „Shakespereance- Experience Shakespeare”, la nivel judeţean. Vor participa la eveniment elevi din 10 licee şi colegii din Baia Mare, Cavnic, Baia Sprie, Seini, Sighetul Marmaţiei, Tăuţii Măgherăuş şi Târgu Lăpuş.

În cadrul evenimentului va avea loc un concurs pe echipe (întrebări despre viaţa şi opera lui William Shakespeare), precum şi o activitate de creaţie (realizarea unor cântece utilizând linii melodice cunoscute şi versuri pe teme shakespeariene).

ora 17, Sala de conferinţe

Va avea loc conferinţa intitulată „Viaţa împlinită – de la mister la certitudine”, susţinută de psihologul clinician Anton Şuluman.


Vineri, 27 aprilie

ora 11, Sala de conferinţe

Va avea loc ediţia a VIII-a a simpozionului şi concursului naţional de comunicări ştiinţifice intitulat „S. O. S. - Producţia de alimente”.

Proiectul este realizat de către Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.


Programul „Şcoala altfel” la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, perioada 24-27 aprilie

Marţi, 24 aprilie

orele 9-12:30, Sala de conferinţe

Începând cu ora 9.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei preg. B (prof. Maria Curac) de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” şi elevii claselor I A şi a II-a A de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, însoţiţi de cadrele didactice Elena Pustai-Codreanu şi Camelia Onaci.

Începând cu ora 11.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Fărcaşa şi Grădiniţa cu Program Normal Tămaia (dir. prof. Vele Viorelia Maria).

Începând cu ora 17:30, la Ludoteca Secţiei pentru copii va avea loc o seară de lectură „Hrănirea sănătoasă a copilului”, coordonator Alexandra Ionescu.


Miercuri, 25 aprilie

orele 9-12:30, Sala de conferinţe

Începând cu ora 9.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei pregătitoare şi elevii claselor I şi a III-a C de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, însoţiţi de cadrele didactice Ileana Avram, Camelia Minghiraş şi Emilia Coroian. Cu acest prilej, copii vor putea admira şi o expoziţie de carte cu caracter enciclopedic.

Începând cu ora 10.30, în Sala de conferinţe, va avea loc o proiecţie de film pentru elevii din clasa pregătitoare şi clasele I-IV de la Şcoala Gimnazială Unguraş, precum şi pentru preşcolarii din grupa mijlocie de la Grădiniţa Nr. 9, însoţiţi de prof. Lidia Mesaroş.


Joi, 26 aprilie

orele 9-12:30, Sala de conferinţe

Începând cu ora 8.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei pregatitoare A de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, însoţiţi de prof. Alexandra Dragoş.

În cadrul programului „Sunt cititor la bibliotecă!”, va avea loc înscrierea la bibliotecă a elevilor claselor I A şi I B de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, însoţiţi de cadrele didactice: Anca Toth şi Simona Pop.

Începând cu ora 11.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii claselor a II-a A, a II-a B şi a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, însoţiţi de cadrele didactice: Ramona Petrean, Diana Tarţa, Viorica Covaciu, şi Rodica Horgoş.


Vineri, 27 aprilie

orele 9-10:30, Sala de conferinţe

În Sala de conferinţe, va avea loc o proiecţie de film pentru elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”.

Pe parcul întregii săptămâni, vor avea loc prezentări tematice de carte pentru toate categoriile de vizitatori şi realizatori de activităţi.


Activităţi extra muros din săptămâna 23 – 28 aprilie

Marţi, 24 aprilie

Şcoala Gimnazială Băseşti

Bibliotecara Paula Roman va prezenta copiilor de la Şcoala Gimnazială Băseşti (dir. prof. Iulia Papariga) covoarele povestitoare „Legenda sticletelui” şi „Micul peştişor roşu”. Vor participa preşcolarii din grupele mică, mijlocie şi mare de la Grădiniţa Odeşti şi Grădiniţa Băseşti, însoţiţi de cadrele didactice: Delia Petian şi Cornelia Iştovan, precum şi elevii din clasa pregătitoare şi clasele I–IV de la Şcoala Gimnazială Băseşti, însoţiţi de cadrele didactice: Ramona Iluţ, Corina Krişan, Ortenzica Krupicer, Elena Ghiţ şi Silvia Bolchiş.


Joi, 26 aprilie

Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, jud. Sălaj

Bibliotecarele Amalia Talpoş şi Mara Popovici vor prezenta covoarele povestitoare: „Ridichea uriaşă”, „Povestea sticletelui”, „Cei trei purceluşi” şi „Căsuţa din oală” copiilor din clasele pregătitoare şi din clasele I–IV.


Vineri, 27 aprilie

Şcoala Gimnazială Săcălăşeni

Bibliotecara Ioana Ţiplea va prezenta covorul povestitor „La Fermă” la Şcoala Gimnazială Săcălăşeni (dir. prof. Veronica Moje). Vor participa preşcolarii din grupele mică, mijlocie şi mare de la Grădiniţa Săcălăşeni şi Coruia, însoţiţi de cadrele didactice: Maria Florian şi Mariana Alexa.


Marţi, 24 aprilie – Vineri, 27 aprilie

Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9

În această perioadă, bibliotecara Mirela Avram de la Filiala ,,Nicolae Iorga” va prezenta covorul povestitor „Capra cu trei iezi”, şcolarilor din clasele pregătitoare A, B şi D, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” (director profesor Mihai Boloş) şi copiilor din grupa mică, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 (director Carmen Condor).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.